Csak idő kérdése volt, hogy a Google mikor kezd bele a saját csomagkövető szolgáltatásának fejlesztésébe, de úgy tűnik, az évtized utolsó hónapjában megkezdődött a szolgáltatás korai elérésének bevezetése.

A keresőóriás – hogy megkönnyítse a felhasználók csomagjainak követését – közvetlen elérést kínál a keresőjében, hogy a felületen keresztül azonnal megtaláljuk a futárszolgálatok által biztosított követési számot. A lenti képen látható, hogyan képzelik el a Google-nél ezt a lehetőséget.

Csomagkövetés közvetlenül a Google-lel

A Google december 5-én tette elérhetővé a felületet, illetve a jelentkezési lehetőséget azoknak a futárszolgálatoknak, akik élni kívánnak ezzel, és hajlandóak a cég számára tesztelni a szolgáltatás bevezetését.

A programban való részvétel feltétele, hogy a futárcég képes legyen egy RESTful JSON szolgáltatáson vagy XML API-n keresztül visszaküldeni a Google-nek a csomag státuszát. A Google lehetőséget biztosít saját API fejlesztésére azok számára is, akik még nem rendelkeznek ilyennel, vagy nem vesznek igénybe ilyen jellegű szolgáltatást.

A szolgáltatás korai elérésének feltételeit a webmaster blog vonatkozó bejegyzésében ellenőrizhetik a cégek, akiket érdekel ez a lehetőség. Amennyiben meg kívánnak felelni ezeknek, a következő oldalon jelentkezhetnek is a programba.

Ez a lépés meglehetősen előnyös mindkét fél számára, hiszen a Google szolgáltatásán keresztül egy újabb, közvetlen csatornát kapnak az ügyfél felé, a Google pedig még közelebb kerül ahhoz, hogy ők legyenek az egyedüli szolgáltató, akire a felhasználóknak szüksége van.

Az érdeklődők a support fórumon vagy a Twitteren érdeklődhetnek, vagy tehetik fel esetlegesen felmerülő kérdéseiket. A Google még nem adott konkrét választ arra, hogy mikor élesedik a szolgáltatás, de az biztos, hogy a korai elérés programban a világ bármely pontjáról jelentkezhetnek futár-és csomagküldő szolgálatok, a szolgáltatás ugyanis minden olyan piacon, ahol a cég jelen van, elérhető lesz.

Határokon átnyúló csomagküldés egyedi igényekre szabva!
Egyszerű csomag nyomon követési és módosítási lehetőségek, garantált másnapi kézbesítési kísérlet és fenntartható szállítási megoldások felmerülő extra költségek nélkül. Kérd Te is a DPD Hungary ajánlatát!