Skip to content

házhozszállítás

csomagszállítás
-
Bár egy kalap alá veszik őket, a csomagszállítás és a házhozszállítás nem ugyanaz a szolgáltatás. Jelentősen eltérnek egymástól, ezért a két szolgáltatás sajátosságait érdemes figyelembe venni a webáruházi működések tervezésnél, illetve az ügyfelek tájékoztatásakor.
437017238_800523044743052_2474023156290441960_n
-
Az elektronikus kereskedelem szélsebes fejlődésénél csak a webáruházak és az online piacterek logisztikai kiszolgálása alakul át gyorsabban. A koronavírus-járvány idején sok hagyományos kereskedő rákényszerült internetes értékesítésének felpörgetésére, ami magával húzta az ezt kiszolgáló háttér-infrastruktúrát is. Azóta még erre az ösztönzőre sincs szükség a tempó tartásához.
429591913_937702711134746_1725424446674480942_n
-
Az MPL első embere ugyan ígérte az Ecommerce Expon, hogy (legalább) GYIK kerül az állami postavállalat oldalára arról, hogy mi mit jelent majd március végétől, de a cég továbbra sem fedte fel a lapjait a csomagszállítási piac drasztikus átszabási kísérletével kapcsolatban. Itt a Posta-ügy újabb tétele.
A Rossmann úgy érzi, előre lép, ha a GLS-sel is szállít
-
Egyre többen szerzik be a drogériai termékeket online, a netes vásárlásokat pedig a főváros és az agglomeráció mellett egyre gyakrabban indítják vidékről is a Rossmann Magyarországnál.
Hogyan lehet ingyenes kiszállítást ajánlani anélkül, hogy tönkremennénk?
-
Több iparági felmérés szerint is ma már szinte elvárás a vásárlók részéről az ingyenes házhozszállítás. A Practical Ecommerce ahhoz ad tippeket, hogy milyen esetekben és miként alkalmazhatják a webshopok ezt az opciót.
Ha a hegy nem megy Mohamedhez... akkor majd kihozza a futár?
-
A tervezett jogszabály szerint az online kereskedők csak olyan időpontokra vállalhatnának kiszállítást, amikor a fizikai üzletek is nyitva tartanak.
Öt trend, amely meghatározza a házhoz szállítás fejlődésének következő öt évét
-
A kézbesítési idő és a szállítási útvonalak lerövidítése, a központi óriásraktárakat felváltó kisebb depók, a vásárlók mind pontosabb tájékoztatása és a futárok magas szintű képzése – a DoDo szakértői szerint ez az öt irány határozza meg a logisztikai fejlesztések jövőjét.
Megszállták a kínai kereskedők a Walmart piacterét
-
A kereskedelmi vállalat továbbfejleszti az InHome szolgáltatást: ennek részeként teljesen elektromos meghajtású teherautó-flottát üzemeltetnének, és 3000 új munkatársat vesznek fel.
Házhoz megy a vevőkhöz a bolt kínálata a Robomarttal
-
Még az előre rendelés idejét is megspórolják a vásárlóknak; ezzel új utak nyílnak a fogyasztói kényelem fokozásában.
Ecommerce Hungary
-
Egy új törvénymódosítás alapján 2022. január 1-től már kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói szállíthatnak házhoz vény nélküli gyógyszereket. Az Ecommerce Hungary a korlátozó szabályozás újragondolását javasolja.