Logisztika

Összegyűjtöttük neked a legizgalmasabb logisztikai témájú cikkeket. Csomagküldés, házhozszállítás, csomagolás, minden egy helyen.

A rovatot
szponzorálja a

A rovatot
szponzorálja a

423944305_410190584715752_3800426838706154804_n
Együtt bővül az elektronikus kereskedelem és a kiszolgálásával foglalkozó logisztikai piac (e-logistics), a növekedés részben a B2B és B2C ügyletek felpörgéséből, részben a szállítás egyre gyorsabb tempójából fakad.
405239696_1612005842939393_6953874732513198350_n
Az online kereskedőket kiszolgáló raktárak nem tudnák tartani a lépést a gyorsan pörgő kereskedelemmel, ha nem építenének az okos automaták reakcióidejére. A robotizácónak több egymással párhuzamos trendje is van. De melyik hol lehet a nyerő?
logisztika
A logisztika az elektronikus kereskedelemben rendszerint a háttérben marad, miközben a bosszankodásmentes vásárlás elengedhetetlen feltétele. Külön szerepe van ebben a szállítás úgynevezett utolsó kilométerének.
gls_krea02
A GLS Hungary már a túlméretes és nehezen szállítható termékek, mint például bútorok és nagy háztartási eszközök, gyors és hatékony kézbesítésében is támogatja partnereit, mindezt a piacon jelenleg egyedülálló módon, országszerte 1 munkanapos átfutási idővel.
404587968_1052448115807279_5500707469401545133_n
A raktározás kérdése minden webáruház tulajdonosban felmerül. Milyen raktározási módszert érdemes használni: kiszervezni vagy saját berkeken belül megoldani? A Sneci tulajdonosa saját tapasztalatait osztja meg ezügyben.
visszaküldött csomagok logisztika
A visszaküldött áruk kezelése az e-kereskedők legnehezebb logisztikai feladata. A probléma súlyát mutatja, hogy a reverse logistics menedzselése a logisztikai szakma egyik önálló ágává növi ki magát.
Logisztika Trenek  2024
2024 aligha lesz könnyű év az e-kereskedelem számára, a logisztika pedig mindig is kritikus területe volt az online kereskedelemnek - idén sem lesz ez másképp. Melyek azok a trendek, amelyek 2024-ben kapnak erőre vagy térnek vissza a logisztikával kapcsolatos közbeszédbe? Milyen trendek uralják a logisztikai világot - a globális kereskedelem gerincét?
okoslogisztika
Az online megrendelések mintegy 40 százaléka meghiúsul, mert a megrendelő nem találja elég gyorsnak a kiszállítási időt. Ráadásul: a megrendelők mintegy harmada már a megrendelés napján szeretné kézhez kapni az online vásárolt terméket. Okoslogisztika a megoldás.
karácsonyi készülődés
Ahhoz, hogy a karácsonyi szezon igazán jól sikerüljön, alapos felkészülésre van szükség, mivel ilyenkor az üzletünk kemény próbatételnek van kitéve. Ehhez adunk most néhány tippet.
trans-sped zero kiszállítás
A kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) a gyakorlatban díjfizetési és adminisztrációs kötelezettség, ami a legtöbb e-kereskedőt is érinti. De van, ha a csomag csomagolóanyag tartalma minimalizálható? Ezt kínálja egy szolgáltató.
AI logistic
Általánosságban igaz az e-kereskedelmi piac B2B szegmensére, hogy sok szó esik az AI-ról, de a digitális alkalmazásokat a szektorban mégis csak lassan vezetik be. A logisztika esetében különösen igaz ez - írja a Digital Ecommerce 360, amely szerint az „időhúzás” itt még inkább jellemző.
Hullámvasúton az e-kereskedők és a logisztikai szereplők
Az Ecommerce Hungary májusi kerekasztal beszélgetésén logisztikai szakértők értékelték a szektor helyzetét a jelenlegi, nehéz körülmények között.
Hogyan lehet még vonzóbbá tenni az utcai átvételt a kiskereskedelemben?
Első látásra különösnek tűnhet, ám számos előnnyel bír ez a megoldás, többek között azért, mert gyorsabb, mint a házhoz szállítás.
Webshop-evolúció: miért éri meg kiszervezni a logisztikát?
Az online kereskedelem evolúciója új kihívások elé állítja a webshopok, internetes kereskedések irányítóit. A megoldás a 4PL- és fulfillment-szolgáltatások kiszervezése – de azért ez sem olyan egyszerű.
Öt trend, amely meghatározza a házhoz szállítás fejlődésének következő öt évét
Amikor webáruházat készülsz indítani, elsőre talán nem tűnik túl fontos kérdésnek a logisztikai háttér, de hidd el, rengeteg szempontra kell gondolni ezen a területen is, hogy igazán jól működjön a vállalkozásod.
...