Google Analytics útmutató

Kezdő, haladó és profi analitika tippek az adatvezérelt döntéshozatalhoz.
386779971_1086481085676082_4945556732346052818_n
Hogyan alkalmazhatják a hazai, átlagos fejlettséggel bíró vállalatok már most is a mesterséges intelligenciát? Az alábbiakban négyféle MI használati módot mutatunk be röviden.
adatbazis
A Looker Studio különböző adatforrásokból származó adatokat képes egy felületen prezentálni. A megoldáscsomag könnyen értelmezhető, testre szabható vizuális irányítópultok kialakítására jól használható - bemutatjuk miként állítsunk be riportot saját adattárházunkból.
looker_krea01
Sokan - azok is, akik a Google Analytics 3-as verziójával (GA+) jól boldogultak - azzal szembesültek, hogy az új, GA4-es felület és funkcionalitás nagymértékben különbözik a korábban megszokottól, és nehézségeket okoz. Erre is nyújt egy alternatív megoldást a Google Looker Studioja.
where-else-gdpr
A hatóság minden érintettet eltiltott az analitikai szoftver üzltei alkalmazásától, a kiszabott bírságoktól pedig azt is várják, hogy azok segítik a veszély érzékeltetését az e szolgáltatást használó, más szervezetek számára.
A mesterséges intelligenciát hívja segítségül az új Google Analytics
Cikksorozatunk harmadik, záró részében megvizsgáljuk, milyen új kiaknázandó lehetőségek kínálkoznak a GA4 átállást követően, majd bemutatjuk, milyen előnyökkel jár az adatvezérelt növekedésre való áttérés, a tartós, adatokra támaszkodó növekedési pályára való átállás.
Google Analytics 4: Sikerült az átállás?
Cikksorozatunk második részében megvizsgáljuk, mikor tekinthetjük sikeresnek vállalkozásunk GA4-es átállását, illetve bemutatjuk, milyen plusz intézkedéseket kell még tenni a konverziós célok helyes beállításához.
Google Analytics 4: Küszöbön az átállás
A sokak által eddig használt Universal Analytics július 1-től nem lesz elérhető, így mindenkinek át kell térni a Google Analytics 4 rendszerre. A témának egy egész sorozatot szentelünk.
Mi a Google E-A-T, és hogyan hat az oldalak rangsorolására?
Az eddig általánosan elterjedt Universal Analytics támogatása 2022 július 1-jén megszűnik. Cikkünkben összefoglaljuk a váltáshoz kapcsolódó dátumokat, javaslatokat és teendőket.
A mesterséges intelligenciát hívja segítségül az új Google Analytics
A Google Analytics a gépi tanulás segítségével még több információt kínál a webhely-tulajdonosoknak a vásárlóikról, hogy még pontosabb képet kapjanak marketing-tevékenységük hatékonyságáról.
Google Tag Manager: alapértelmezett mérések beállítása
Folytatjuk a cikksorozatot, amelyben a Tag Manager-alapú mérés létrehozását mutatjuk be részletesen. Előző cikkünkben leírtuk, hogy miként hozzuk létre a Google Analytics fiókunkat, most pedig a Google Tag Manager fiók létrehozását és beállításait ismertetjük lépésről lépésre.
Google Tag Manager: Analytics fiók létrehozása lépésről lépésre
A Google Tag Manager világát bemutató cikksorozatunkban az alapozó ismeretek után belevágunk a Tag Manager-alapú mérés kialakításába. Ebben a cikkben a Google Analytics fiók létrehozását mutatjuk be részletesen.
Vizuális stabilitás: a CLS a jövő egyik legfontosabb mérőszáma
Az elmúlt években radikális változás történt a felhasználói szokásokban: ma már a látogatók zöme mobileszközökről érkezik. Éppen ezért az e-kereskedőknek létfontosságú, hogy a mobilvásárlásokról is éppen olyan részletes és egységes statisztikával rendelkezzenek, mint az asztali gépekről érkező forgalom esetében.
Analytics, Adwords, Facebook: Miért nem stimmelnek a mért adatok?
A magára valamit adó digitális marketingszakember esküszik a pontos és valós adatok szükségességére. Az e-kereskedőnek is szüksége van a pontos és valós adatokra, hiszen az üzleti döntéseket csak ezek alapján tudja helyesen meghozni, és azt is így tudja eldönteni, átveri-e az ügynöksége, vagy kontár-e a hirdetésmenedzsere. 
Bounce rate mérése
Mi számít magas bounce rate-nek? Hogyan értelmezzük a mutatót? Hogyan javíthatunk az eredményeinken? A cikkben mindhárom kérdésre megtalálod a választ.
Google Tag Manager: alapértelmezett mérések beállítása
A Google Tag Manager használatához elengedhetetlen az alapvető mérési mechanizmusok, a definíciók alapos ismerete.
...