Skip to content

csomaglogisztika

A vásárlók a kiszállítás minőségén keresztül ítélik meg a webáruházat
-
Milyen ötlet alapján születik meg egy webáruház? Mivel jár együtt az indulás? A logisztikai megoldásoknál milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Mi egy sikeres webáruház titka?
Lassul az e-kereskedelem növekedése Európában
-
Svéd és dán székhelyű cégek vették célba Észak- és Nyugat-Európát, hogy csomagautomata hálózataikkal egyre nagyobb területet és szolgáltatási szegmenst fedjenek le.
Nem sikerül az európai áttörés az AliExpressnek
-
Az AliExpress jelentős logisztikai fejlesztést hajtott végre az európai pozícióinak megőrzése és megerősítése érdekében.
Visszaküldés? Csinálj üzletet belőle!
-
Az amerikai piacon aktív szolgáltatók sorra jelentik be az év hátralevő részére érvényes díjaikat. Az ütemezés cégenként eltérő, egy dolog azonban azonos: mindenki felárat kér az őszi és a karácsonyi csúcsszezon idején.
Kis hazai fulfillment “ki mit tud”, avagy a szolgáltatók összehasonlítása
-
A fulfillment szolgáltatók elsőre akár hasonlónak is tűnhetnek, de a részletekben rejlő különbségek segíthetnek eldönteni, melyik csapatra van igazán szükséged.
Légiposta újraértelmezve: a drónos csomagszállítás jelene és jövője
-
Amióta szabad utat kapott a drónos házhozszállítás, egyre növekszik iránta az érdeklődés. Ez a kiszállítási mód csökkenti az üzemanyag költséget, kisebb a károsanyag-kibocsátása, időt takarít meg, és a pandémia idején lehetővé teszi a személyes kontaktus nélküli csomagszállítást.
A Német Posta a DHL-el közösen fejleszti digitális szolgáltatásait
-
Március elején jelentette be a Német Posta, hogy a DHL Pakettel közösen számos új digitális szolgáltatást vezet be a közeljövőben, illetve a már korábban bevezetett szolgáltatásaikat is együttes erővel próbálják meg még hatékonyabban üzemeltetni.
Csomagkövetés közvetlenül a Google-lel
-
Csak idő kérdése volt, hogy a Google mikor kezd bele a saját csomagkövető szolgáltatásának fejlesztésébe, de úgy tűnik, az évtized utolsó hónapjában megkezdődött a szolgáltatás korai elérésének bevezetése.
Újabb szereplőkkel és modellekkel bővül a csomagautomaták piaca
-
A DHL a Lidllel összefogva telepít új csomagautomatákat, a Zalando és a PostNord pedig magánembereket is bevonna a csomagpontok üzemeltetésébe.
Hibás cím a csomagon? Hollandiában megtalálták a megoldást!
-
Hollandiában közel nullára csökkentek a hibás cím megadásból származó szállítási problémák, ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően.