Az amerikai megacég a bővítéssel tovább erősíti német hídfőállásait, újabb 3000 munkahelyet létrehozva országszerte.

Ismét növeli európai jelenlétét a világ legnagyobb e-kereskedője – jelentették be nem rég az amazon.de sajtószobáján keresztül. Az új komissiózó, logisztikai és disztribúciós központokat Dummerstorf, Erding, Friedrichsdorf, Helmstedt, Hof/Gattendorf, Neu-Ulm, Weiterstadt és Wenden településekre tervezik, vagyis a létesítmények országszerte főként kisebb városok és falvak mellett épülnek fel.

Az előzetes elképzelések szerint a bővítést már 2022 első félévében befejezik, és az ezt megelőző időszakban intenzív toborzásba kezdenek az új központok környékén, főként logisztikai-szállítási, technológiai, IT, HR, biztonsági és egészségügyi területeken. A bővítésre elsősorban a hazai ügyfelek jobb kiszolgálása, és szélesebb termékkör biztosítása miatt van szükség.

A világ legjobb munkáltatójává szeretnének válni

Az Amazon az utóbbi időszakban – nem függetlenül a pandémia okozta globális munkaerő-problémáktól – nagy hangsúlyt fektet a dolgozók munkakörülményeinek és fizetéseinek javítására. Nem rég jelentették be, hogy 55 ezer új munkahelyet kívánnak létrehozni világszerte, amelynek része a németországi bővítés is.

8 új logisztikai egységet nyit az Amazon Németországban
A kép forrása: amazon-presse.de

Stefano Perego, a cég európai fulfillment ügyekért felelős alelnöke így fogalmazott a közleményben:

„Csak az elmúlt 12 hónapban több mint 3000 állandó munkahelyet teremtettünk a németországi logisztikai szektorban, amit jövőre több mint 3000-rel bővítünk. Ezek a munkahelyek különböző méretű településeken élő emberek számára nyílnak meg – a városoktól, például Hof/Gattendorftól a kisebb falvakig, mint Dummerstorf. Vállalatként folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlődjünk, meghalljuk a munkatársaink igényeit, és arra törekszünk, hogy a világ legjobb munkáltatója legyünk ”

Annak, hogy az Amazon a kommunikációjában mostanság sokat hangsúlyozza a dolgozók munkakörülményeinek javítását, nyilvánvaló oka a munkavállalók elégedetlensége. A kritika egyik fő pontja az alacsony bérezés volt, amelyre válaszul júliustól a cég bevezette a bruttó 12 eurós óránkénti kezdőbért Németországban. A közlemény arról is ír, hogy az emeléssel 24 hónap után átlagosan bruttó 2750 euró havi fizetéssel lehet majd számolni, illetve a “Career Choice” program keretein belül számos továbbképző kurzust támogat a cég szinte teljes egészében, további maximum 8000 euró/fő értékben.

Határokon átnyúló csomagküldés egyedi igényekre szabva!
Egyszerű csomag nyomon követési és módosítási lehetőségek, garantált másnapi kézbesítési kísérlet és fenntartható szállítási megoldások felmerülő extra költségek nélkül. Kérd Te is a DPD Hungary ajánlatát!