A magyar e-kereskedők érdekképviseleti szervezete, az Ecommerce Hungary is részt vett a most elérhetővé vált ingyenes jótállási jegy minta kidolgozásában az illetékes minisztérium felkérésére. A jótállási jegy minta letölthető az Ecommerce Hungary weboldaláról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkársága kezdményezésére az Ecommerce Hungary is segítette azt a munkát, amelynek az eredményképpen elkészült egy, a webáruház üzemeltetők munkáját segítő jótállási jegy minta.

A jótállási jegy minta erre a linkre klikkelve is elérhető.

Az Ecommerce Hungary felhívja a figyelmet arra, hogy:

  • a jótállási jegy minta révén a webáruház-üzemeltetők tájékoztatást kaphatnak az előírt tartalmi elemekről,
  • a minta használata nem kötelező,
  • 2021-től elektronikus jótállási jegy is kiadható.
Ecommerce Hungary

Az Ecommerce Hungary Egyesület a magyar e-kereskedők érdekképviseleti szervezete. Tevékenysége kiterjed a magyarországi e-kereskedelmi piac fejlődésének, jogszerű működésének előmozdítására. Tevékenységük a szakmai ismeretterjesztéstől, tudásmegosztástól az e területet érintő, készülő jogszabályok véleményezésén át az etikai normák kialakításáig és elfogadtatásáig tart. Az egyesület tagjai között az elektronikus kereskedelmi piac meghatározó vállalkozásai – beleértve nemcsak a kereskedőket, de más, a terület sikerességében érdekelt cégeket is a bankoktól a futárcégeken át a médiavállalatokig –, valamint a témával foglalkozó szakemberek egyaránt megtalálhatók.

Az Egyesület közelmúltbeli átalakulásáról mi is beszámoltunk, és a weboldalukon közzétett friss bejegyzés szerint 2021. szeptember 30-án Rendkívüli Tisztújító Küldöttgyűlésen a küldöttek megválasztották az egyesület új elnökét, Dr. Bőgel Györgyöt és új elnökségi tagját, Szetnics Lászlót (MasterCard).

Az elnökség tagjai:

  • Dr. Bőgel György – elnök
  • Györke Zoltán – elnökségi tag (Nagyvállalati Tagozat)
  • Dr. Ormós Zoltán – elnökségi tag (Kisvállalati Tagozat)
  • Zabari István – elnökségi tag (Középvállalati Tagozat)
  • Szetnics László – elnökségi tag