Ügyvéd, internetjogász, az Ormós Ügyvédi Iroda vezetője, az Ecommerce Hungary elnökségi tagja.

A Köves és Társai Clifford Chance Ügyvédi Iroda munkatársaként kezdett el foglalkozni az infokommunikációs joggal és annak részterületeivel. A Business Software Alliance számára végzett munkák hamar ismertté tették nevét a szakmában.

2000-ben alapította az Ormós Ügyvédi Irodát, mely Magyarországon elsőként nyújtott az informatikai-távközlési szakterületre koncentráló jogi tanácsadást. Az iroda nemzetközi összehasonlításban is számottevő elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot halmozott fel az elektronikus kereskedelmi, informatikai, távközlési, adatvédelmi, szerzői, valamint a szoftverjog területén.

Megbízói körébe nemcsak az infokommunikációs szektor vezető szereplői tartoznak, hanem a „régi gazdaság” prominens képviselői is.

2006-ban lépett be az Ecommerce Hungary-ba, 2011 óta elnökségi tag, 2014-től 2017-ig a szervezet elnöke volt. Ingyenes webshop jogi auditokkal segítette a szervezet toborzási tevékenységét, majd a kezdetektől részt vett a Vedd a Neten Minőségbiztosítási rendszer kidolgozásában és működtetésében.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/zoltan-ormos-889a123/