Bővíti és javítja szolgáltatásait az eBay e-kereskedelmi szupervállalat Németországban. A most indított eBay Fulfilment és eBay Shipping jelentős előrelépést jelent a platformon értékesítő kereskedők számára, hiszen a most hadrendbe álló logisztikai arzenál segítségével lehetőségük lesz másnapi házhozszállítást kínálni vásárlóiknak.

A eBay az elmúlt időszakban pilot projekt keretében tesztelte új logisztikai szolgáltatásait. Mivel a program sikerrel lezajlott, a csomag Multichannel Logistik Services név alatt bétaverziós fázisba lépett. A két pilléren nyugvó szolgáltatás fulfilment lábát a Fiege, a Hermes és a Plentymarkets szolgáltatókkal összedolgozva, a házhoz szállítási (Versand) részt pedig a DPD-vel együttműködve nyújtja mostantól az eBay Germany.

Az új szolgáltatásokat igénybe vevő kereskedők az eBay Plus vásárlói előfizetői programnak is automatikusan részévé kell válniuk, ami a gyors és ingyenes kiszállításon felül tartalmazza az ingyenes áruvisszaküldést és prémium szintű ügyfélszolgálati szolgáltatásokat is. A kiskereskedők számára mindez nemcsak jobb láthatóságot, de az eBay által fizetett visszáruköltséget is jelent. Sőt, azoknak az eladóknak, akik az összes eBay Plus előfizetőtől bejövő rendelést még aznap teljesítik, a szolgáltató 20 százalék kedvezményt is ad az eladások utáni jutalékból.

“Vezető globális kereskedelmi vállalatként abban hiszünk, hogy a logisztika stratégiai fontosságú a platformunkkal kapcsolatos eladói és a vevői tapasztalat szempontjából. Ezekkel az új logisztikai szolgáltatásainkkal segítjük kereskedőinket a gyors és megbízható szállítással kapcsolatos, egyre növekvő vásárlói igények kielégítésében. Ezzel egyidőben a kereskedők az eBay Plus prémiumszolgáltatásban való részvételből is profitálhatnak, egyrészt a növekvő eladások, másrészt a visszaküldések díjának szolgáltatói átvállalása révén” – mondta Michael Pasch, az eBay logisztikáért és ügyfélhűségért felelős igazgatója a német Plentymarkets blogja szerint.

Nem kell senkit meglepetésként érjen, hogy az eBay új logisztikai programja kísértetiesen hasonlít az Amazon FBA és Prime szolgáltatásaira. A két cég nemzetközi szinten folyamatos harcot vív egymással, amiben rendre az eBay látszik alul maradni. Nemcsak a felhasználók száma, a forgalom és a profitráta szempontjából, hanem technológiailag és szolgáltatáskínálat tekintetében is. Szintúgy ez látszik Németországban, ahol az Amazon utcahosszal uralja az e-kereskedelmi mezőnyt az eBay előtt. Most talán az utóbbi behoz valamit ebből a behozhatatlannak tűnő hátrányból.

Határokon átnyúló csomagküldés egyedi igényekre szabva!
Egyszerű csomag nyomon követési és módosítási lehetőségek, garantált másnapi kézbesítési kísérlet és fenntartható szállítási megoldások felmerülő extra költségek nélkül. Kérd Te is a DPD Hungary ajánlatát!