Az Ecommerce Hungary Egyesület elnökének, Bőgel Györgynek elnöki mandátuma 2024. szeptember 30-án lejárt, ezért az egyesület küldöttgyűlésének új elnököt kellett választania. Az október 3-án lezajlott rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen az egyesület küldöttjei egyhangúlag Zabari Istvánt választották meg az egyesület új elnökévé.

Zabari István - Lumenet

Zabari István, a Lumenet Kft. alapító tulajdonosa, aki az előző ciklusban az egyesület alelnöke és a Középvállalati tagozat vezetője volt.

A világítástechnikai e-kereskedelem egyik kiemelkedő szakembere sokéves tapasztalattal és elkötelezettséggel rendelkezik az iparágban. Számos rendezvény és szakmai konferencia előadója is volt az utóbbi években. De olyan, gyakorlati, webáruházas problémák megoldásánál, illetve online kereskedőket érintő kérdések kezelésében is tevékenyen vett részt, mint az utánvét és az át nem vett áruk ügyét rendezni képes Utánvét Ellenőr bevezetése és népszerűsítése. De a TEMU-jelenség kezelésének megkezdése IS az egyesület kampányának köszönhető – írta a Forbes. Hozzátéve, hogy a GVH  márciusban versenyfelügyeleti eljárást indított a kínai piactér európai működtetőjével szemben.

Az Ecommerce Hungary Egyesület új elnöke megválasztását követően a Forbesnek elmondta: az egyesületi munka egyik fő fókuszaként „azon kell dolgozniuk, hogy minél több magyar vállalkozás talpon maradhasson ezen a turbulens piacon, és hogy minél több régiós sikersztori születhessen itthonról is, elvégre ez a magyar gazdaság erősödését is szolgálná”. Zabari István szerint fontos az is, hogy az e-kereskedők, a szolgáltatók, a szakmai szervezetek és törvényhozók között híd képződjön. Szerinte csak összefogással érhető el esélyegyenlőség és tisztességes verseny.