Jelentősen, másfélszeresére bővíti hálózatát a legnagyobb hazai csomagautomata-szolgáltató. A Foxpost november végéig 33 új városban és négy új budapesti kerületben telepít automatákat. Jelentős forgalombővüléssel számolnak. Céljuk – mint Facebook-oldalukon is írják -, hogy ki tudják elégíteni a megnövekedett szállítási igényeket.

A társaság idén 36 újabb automatát helyezett üzembe, amikkel összesen 103-ra nőtt az árufeladásra és -fogadásra alkalmas berendezések száma. Az eddigi 33 település mellett további 15 városban és újabb 4 budapesti kerületben is megjelentek (lista itt), amivel már több mint 5 millió ember számára elérhető a csomagküldő szolgáltatás.

A FoxPost idén 600 milliós, jövőre viszont már 1 milliárd forint feletti árbevételre számít. A jelentős növekedésre reményeik szerint részben hálózatuk folyamatos bővítése, részben ügyfeleik növekvő száma révén tesznek szert – derül ki a közleményükből.

Társaságunk csomagautomatáit több mint félmillióan használják rendszeresen, eddig több mint 1,7 millió csomagot kézbesítettünk – közölte Bengyel Ádám, a FoxPost Zrt. vezérigazgatója.

A bővítés miatt változik az automaták rekeszeinek töltési/ürítési rendje. Lesz olyan település, illetve térség, ahova külön járatot indítanak. Többek között Kelet-Magyarország felé is több kocsi fog járni, ezért a korábban megszokotthoz képest máskor érnek oda a gyöngyösi, egri, miskolci, nyíregyházi, debreceni automatákhoz – említett példákat a Kosárértéknek a vezérigazgató.

A 36 új automata közül eddig 25-öt adtak át a forgalomnak, 11-nél pedig jelenleg is zajlik a beüzemelés és tesztelés. Bengyel Ádám azt is mondta, nem csak több helyen jelentek meg, de a meglévő automatáknál is végeznek bővítéseket, aminek révén az év végére összesen több mint 11 ezer csomagrekesz áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

A mostani bővítés várhatóan még november vége előtt lezárul, de utána sem állnak le a hálózat fejlesztésével. A következő két évben több kisebb bővítést terveznek, összesen körülbelül 50 további automatával, a céljuk, hogy az idénre várt 1,2 milliós csomagforgalmat bőven megduplázva két év múlva elérjék a 3 milliót.

“Nálunk már elindult a karácsony” – mondta a Kosárérték karácsonyi forgalmat firtató kérdésére, – napról napra rekordokat döntünk.” Úgy számolják, hogy mivel december 24. hétfőre esik, az előző pénteken felvett árut még vasárnap is ki tudják szállítani. Arra is felkészültek, hogy ha szükséges, egy automatához naponta többször is kiszálljanak tölteni/üríteni. Konkrét példaként az óbudai Auchant említette, ahol kisebb kapacitású automatára van csak hely.

A 2015-ben alapított a Foxpost Zrt. nettó értékesítési árbevétele a 2017-es lezárt üzleti évben meghaladta a 404 millió forintot, ami 244,49 millió forinttal több, mint az előző évben – derül ki a nyilvánosan elérhető cégadatokból. A társaság 2017-ben az adózás után több mint 177 millió forint veszteséggel zárt, ez javulást mutat a 2016-os 280,23 millió forintos veszteséghez képest. A veszteségeket alapvetően a hálózat kiépítéséhez szükséges beruházásokkal magyarázzák.

Forrás: MTI, Kosárérték

Határokon átnyúló csomagküldés egyedi igényekre szabva!
Egyszerű csomag nyomon követési és módosítási lehetőségek, garantált másnapi kézbesítési kísérlet és fenntartható szállítási megoldások felmerülő extra költségek nélkül. Kérd Te is a DPD Hungary ajánlatát!