A futárszolgálatok és egyéb csomaglogisztikai szolgáltatók nélkülözhetetlen elemei az e-kereskedelmi értékláncnak. Kínált szolgáltatásaik, és azok minősége kulcsfontosságúak az internetes vásárlás, és az egyes kereskedőknél tapasztalt élmény szempontjából a vásárlók számára. Habár általában a kiszállítás díja fontosabb, mint a sebessége, vannak olyan termékek, amelyeknél az aznapi kiszállítás jelentős versenyelőny lehet.

A területi korlátozások és a jelentős felár miatt kevés e-kereskedő kínál expressz kiszállítást. Ahol mégis elérhető, ott általában autós vagy motoros futár szállítja a csomagot, 4 órás vállalási határidővel, Budapest határain belül (ritkábban az agglomerációban), 2-5000 Ft-os díjért.

A most indult Gyalog Galopp futárszolgálat egy kissé újszerű megközelítéssel igyekszik az aznapi kiszállítást népszerűsíteni, és elterjedtebbé tenni Budapesten. A cég futárai gyalog, tömegközlekedéssel szállítják a csomagokat Budapest közigazgatási határán belül.

„Tapasztalatunk szerint a város kocsival lassan járhatatlan, innen jött az ötlet, hogy kihasználjuk a tömegközlekedés adta lehetőségeket. A kötött pályán és a busz sávokban már mindenhova gyorsan el lehet jutni. Nem szennyezzük tovább a környezetet, nem növeljük a város forgalmát, és nincs pluszban felszámolt üzemanyag pótlék és km díj.” – mondta el a Kosárértéknek Kegyes Andrea, a vállalkozás ügyvezetője.

A szolgáltatás a csomagfelvételtől számított 4 órán belüli kézbesítést ígér max. 5 kg-os, 36x30x20 cm-nél kisebb méretű csomagokra. A szállításhoz a kereskedőknek elengedhetetlen utánvét beszedés is elérhető (a megrendelések összértékének 47%-át még mindig készpénzben fizetik Magyarországon).

A vásárlónak a megrendelés pillanatától a csomag átvételéig eltelt idő számít, így a kereskedő számára kulcsfontosságú, hogy a beérkezett rendelést mielőbb át tudja adni a futárnak. Jelen pillanatban a futárrendelésre a Gyalog Galoppnál automatizált (a webshop folyamataiba integrálható) futárrendelés még nem elérhető, így ezt a lépést a kereskedőnek manuálisan kell intéznie. Az ügyvezető elmondása szerint a piaci igényeknek és visszajelzéseknek megfelelően szeretnének még újításokat bevezetni, amelyek között ez a megoldás is elképzelhető fejlesztési irány.

Az árazás a csomag felvételi helyétől és a kézbesítési címtől függ: 1990-től 4980 Ft-ig terjed.