Saját vállalkozást vinni, céget vezetni sosem egyszerű dolog, az egészet elkezdeni pedig talán még nehezebb. A tökéletes termék kifejlesztésére érdemes inkább koncentrálni, vagy a legjövedelmezőbb piacok felkutatására? Mit áruljunk és hogyan? A márkaépítésbe fektessünk mindent, vagy kezdjünk inkább ajtókon kopogtatni?

Hirdetés
Shopify

A kereskedők minden nap hasonló kérdésekkel szembesülnek, megválaszolásuk pedig gyakran inkább találgatás és próbálkozás alapján történik, semmint tudományos vagy stratégiai alapon. Ez a gondolatmenet késztette arra az egyik legismertebb globális e-kereskedelmi szolgáltatót, hogy életre hívjon egy olyan akadémiát, amely kifejezetten kiskereskedők számára nyújt tudásalapú segítséget.

A tréningek online és ingyenesen látogathatók. Az oktatási anyagok sokat látott vállalkozók bevonásával készülnek, akik saját történetükön – sikereiken és kudarcaikon – keresztül adják át tapasztalataikat, nyújtanak betekintést és segítenek tanácsaikkal. A Shopify Academy így egyszerre funkcionál egy sokkötetes könyvtárként, és hasonlóan gondolkodó, fejlődni és újítani vágyó bolttulajdonosok segítő közösségeként.

Igény szerinti kurzusok

Ez egy ingyenes üzleti iskolai képzés, amely rengeteg témát dolgoz fel, az üzleti modellektől kezdve a termékvalidálási technikákon keresztül a forgalomgenerálásig és a konverziós arányt növelő stratégiákig. A szolgáltatás teljesen kezdők és haladók számára is használható, az alapgondolat pedig azzal a logikával dolgozik, hogy a kurzus résztvevőjét folyamatosan mentorként segíti, ahogy növekszik a vállalkozása.

Online szemináriumok

A Shopify Academy élő és előre rögzített online szemináriumokat is kínál. Ezeken iparági szakértők, tapasztalt vállalkozók osztják meg a való életből származó tapasztalataikat, mesélik el történeteiket. A sikeres kereskedők saját példájukat adják elő: hogyan építették fel a márkát, hogyan növekedett a vállalkozásuk, mit rontottak el, mit csinálnának vagy csinálnak ma másképpen. Az előadásokról a szervezők azt ígérik, hogy folyamatosan időszerű témákat hoznak majd el, és mindig a tömörségre, az interaktivitásra és a motivációra helyezik a hangsúlyt.

Hasznos eszközök

Megszerezhetővé válnak mindazon kipróbált eszközök, sablonok és framewörkök, amikkel a vállalkozók sikeresen üzemeltetik webáruházaikat és más kereskedelmi csatornáikat. Az akadémia üzletitemplate-könyvtárában alapvető olvasmányok, létfontosságú táblázatok és szkriptek otthona, amiket azonnal vállalkozásunk szolgálatába állíthatunk, az üzlet pedig repülőrajtot vehet.

A Shopify Academy szervezői azt ígérik, hogy a szolgáltatás mindvégig teljesen díjmentes marad. A kurzusokat úgy tervezték meg, hogy egymásra épüljenek, és mindenféle előképzettség nélkül el lehessen őket kezdeni. Nem szükséges hozzá az alapvető internetes ismereteken és középfokú angol nyelvtudáson kívül semmilyen előzetes technikai vagy tárgyi tudás. A fejlesztők természetesen mindenkit arra bátorítanak, hogy regisztráljon a Shopify rendszerére, és kezdjen el egy ingyenes próbaverziót, vagyis indítson Shopify-boltot. Ez azonban egyáltalán nem kötelező, a megszerezhető ismeretanyag a tágan értelmezett e-kereskedelem bármely területén hasznosítható és értékes.

Végül álljon itt néhány példa azon hasznos eszközök és erőforrások közül, amelyeket rögtön használatba is vehet, aki ingyenesen regisztrál: SEO ellenőrzőlista, blog post sablonok, sablon közösségimédia-stratégia megalkotásához, segítő táblázatok pénzügyi üzleti terv készítéséhez, sablonalapú pénzforgalmi előrejelző, PR-email minták, olvasmánylisták, ajánlott irodalmak: márkázás, sales, konverziós arány növelése.