Ígéretei szerint az AliExpress mintegy harmadával kevesebb idő alatt szállítja majd ki csomagjait a spanyol és azzal szomszédos európai piacokon. A cég által nemrégiben bejelentett fejlesztések a Kína és Spanyolország között létrehozott közvetlen légiforgalmi folyosó kialakítása révén válhatnak valóra.

Az Európában nagy népszerűségnek örvendő kínai társaság nem csak a jó árairól, hanem az olykor igen hosszú szállítási idejéről is elhíresült. A koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások és az ezzel együtt megnövekedett kereslet miatt az utóbbi időben azonban még tovább romlott a helyzet. A kínai kiszállítások általános ideje és a várakozási idő tovább növekedett az elmúlt időszakban.

Az új légi útvonal megnyitása

A probléma megoldására és a helyzet megnyugtató rendezésére irányuló fejlesztések hírét az Aliexpress a Spanyolországban felállított központjából jelentette be. A mediterrán országból közvetlen légihidat létesítenek Kínával, amely a környező országokban – természetesen Spanyolországot is beleértve – mintegy harminc százalékkal csökkentheti a kiszállítási időt.

30 százalékot faragna le egyes európai kiszállítások idejéből az AliExpress
Az AliExpress 2019 augusztusában nyitotta meg az első fizikai üzletét Spanyolországban (Forrás: Androidphoria.com)

A két ország közötti kereskedelmi útvonal kiépítésében kulcsszerepet játszik a a Cainiao Network, az Alibaba Csoport logisztikai részlege, mely a Volga-Dnepr Csoporttal kiegészülve indította el a szolgáltatást. Ennek keretében az első csomagokat már július 14-én leszállították Spanyolországba, amelyeket Hong-Kongból küldtek egyenesen Madridba, és kizárólag AliExpress eladók termékeit tartalmazta.

10 napon belüli kiszállítás a cél

Nagyon hasonló szolgáltatásra készülnek Belgiumban is, ahol szintén a VDG csoport lesz az AliExpress partnere. “A Liege-be és Madridba megérkező csomagok szinte azonnal tovább indulnak a célországba, és reméljük, hogy a Kínából az európai kézbesítésekre küldött csomagjainkat 10 napon belül házhoz tudjuk majd szállítani a fejlesztéseknek köszönhetően.” – állítja a cég a közleményben.

Augusztustól már teljes kapacitással indulnak járatok Spanyolországba, ahova egy héten háromszor érkeznek majd az AliExpress szállító gépei Hong-Kongból.