30 százalékot faragna le egyes európai kiszállítások idejéből az AliExpress

30 százalékot faragna le egyes európai kiszállítások idejéből az AliExpress

Ígéretei szerint az AliExpress mintegy harmadával kevesebb idő alatt szállítja majd ki csomagjait a spanyol és azzal szomszédos európai piacokon. A cég által nemrégiben bejelentett fejlesztések a Kína és Spanyolország között létrehozott közvetlen légiforgalmi folyosó kialakítása révén válhatnak valóra.

Az Európában nagy népszerűségnek örvendő kínai társaság nem csak a jó árairól, hanem az olykor igen hosszú szállítási idejéről is elhíresült. A koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások és az ezzel együtt megnövekedett kereslet miatt az utóbbi időben azonban még tovább romlott a helyzet. A kínai kiszállítások általános ideje és a várakozási idő tovább növekedett az elmúlt időszakban.

Az új légi útvonal megnyitása

A probléma megoldására és a helyzet megnyugtató rendezésére irányuló fejlesztések hírét az Aliexpress a Spanyolországban felállított központjából jelentette be. A mediterrán országból közvetlen légihidat létesítenek Kínával, amely a környező országokban – természetesen Spanyolországot is beleértve – mintegy harminc százalékkal csökkentheti a kiszállítási időt.

30 százalékot faragna le egyes európai kiszállítások idejéből az AliExpress
Az AliExpress 2019 augusztusában nyitotta meg az első fizikai üzletét Spanyolországban (Forrás: Androidphoria.com)

A két ország közötti kereskedelmi útvonal kiépítésében kulcsszerepet játszik a a Cainiao Network, az Alibaba Csoport logisztikai részlege, mely a Volga-Dnepr Csoporttal kiegészülve indította el a szolgáltatást. Ennek keretében az első csomagokat már július 14-én leszállították Spanyolországba, amelyeket Hong-Kongból küldtek egyenesen Madridba, és kizárólag AliExpress eladók termékeit tartalmazta.

10 napon belüli kiszállítás a cél

Nagyon hasonló szolgáltatásra készülnek Belgiumban is, ahol szintén a VDG csoport lesz az AliExpress partnere. “A Liege-be és Madridba megérkező csomagok szinte azonnal tovább indulnak a célországba, és reméljük, hogy a Kínából az európai kézbesítésekre küldött csomagjainkat 10 napon belül házhoz tudjuk majd szállítani a fejlesztéseknek köszönhetően.” – állítja a cég a közleményben.

Augusztustól már teljes kapacitással indulnak járatok Spanyolországba, ahova egy héten háromszor érkeznek majd az AliExpress szállító gépei Hong-Kongból.

mm
Jóbi Attila

Onlinemarketing-menedzser, újságíró, médiamenedzser és tartalomipari beszállító.

Üzenet a szerzőnek

Kérdésed van?
Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!