Olyan mesterséges intelligenciával (AI) rendelkező eszközöket mutatunk be, melyeket a napi feladataink és munkánk során fel tudunk használni.

Képek rendszerezése – Google Photos

Mielőtt bármibe is belekezdünk érdemes biztonsági másolatot készíteni a telefonon és a számítógépen lévő fotókról a Google Fotókba. A mentett fotók pedig törölhetőek az eszközökről, és helyet takaríthatunk meg. 

Képek rendszerezése: A Google Fotók nem csak a felhőbe menti a képeket, hanem a mesterséges intelligencia segítségével rendszerezi ezeket: emberek, helyek, utazások, ételek, háziállatok stb.

Egyező képek: Google Fotók automatikusan azonosítja és csoportosítja a hasonló, közel egymáshoz készült fotókat és kiválasztja a legjobb, az adott pillanatot legjobban megörökítő fotót. Mindebben a mesterséges intelligencia segít, de lehetőségünk van ezt felülbírálni és a csoportból az általunk kiválasztott képet megjelölni.

Képernyőfotók, dokumentumok: A képernyőképek hasznosak de számuk elburjánozhat és akadályozzák az egyéb képek visszanézését. A Google Fotók AI segítségével jobban azonosítja és automatikusan kategorizálja a képernyőképeket, dokumentumokat a galériába, és albumokba rendezi őket: azonosítók, nyugták és esemény információk néven. Így könnyebben megtaláljuk, amire szükségünk van, anélkül, hogy a teljes fotóalbumot végig kelljen görgetni.

Levelezés és AI – Gmail Inbox automatizáció

Először is kapcsoljuk be Gmail tab-os postaládáját. A tab-os postafiók a mesterséges intelligencia segítségével akár öt kategóriába sorolja az e-maileket: Elsődleges, Promóciók, Közösségi, Frissítések és Fórumok.  Így nem kell átolvasni az összes beérkező e-mailt és eldönteni, hogy mi hova kerüljön. A tab-os postafiók bekapcsolásához menj a Beállítások menüpontba, és állítsd be a postafiókodat „alapértelmezettnek”, majd válaszd ki, hogy a Gmail milyen kategóriákba sorolja a bejövő üzeneteket. 

Tipp: Ha egy e-mail más tab-on van, mint ahová tennéd, húzd át a kívánt tab-ra. A Gmail fejlett mesterséges intelligenciája automatikusan tanul a műveletekből, és a jövőbeni e-maileket ennek megfelelően kategorizálja, megkönnyítve ezzel a bejövő üzenetek kezelését.

És ha már itt vagyunk bekapcsolhatjuk a különböző AI-alapú intelligens funkciókat is, mint például a Smart Compose, a Smart Reply és más intelligens személyre szabási eszközöket. Ezek olyan intelligens szűrők, melyek például a repülőjegyet visszaigazoló e-maileket Naptár eseményekké alakítják. 

Canva Pro

A Canva szinte minden mesterséges intelligencia-eszközzel rendelkezik, amelyet a grafikai tervezéshez el lehet képzelni, beleértve a saját AI-képgenerátorát is. Amennyiben olyan eszközökre van szükséged, amelyek egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a közösségi médiás bejegyzések, meghívók, szórólapok és prezentációk létrehozását – a Canva Pro itt mutatja meg igazi tudását. 

Október előtt a Canva Pro már tele volt a grafikai tervezéshez szükséges eszközök lenyűgöző tárházával, köztük a Magic Edit, Magic Design, Magic Eraser, Background Remover és egyebekkel. A kínálata azonban még meggyőzőbbé vált az AI-jal átitatott Magic Studio elindításával.

A Magic Studio eszközkészletében megtalálhatók a Magic Switch, a Magic Media, a Magic Design, a Brand Voice, a Magic Morph, a Magic Grab, a Magic Expand és még sok más funkció, melyek mindegyike feladatok robusztus skáláját hajtja végre, szinte minden vizuális tervezési igényt automatizálva. 

A személyes kedvenc eszközöm, amelyet minden nap használok, a Canva AI háttér eltávolítója. A Canva segítségével egyetlen gombnyomásra van szükség a kép elkülönítéséhez – és az AI minden alkalommal pontos eredményeket produkál.

Remekül használható például Shopify-os webáruházunkban is, ahol termékeink képét nagyon gyorsan testre szabhatjuk.

Egy Canva Pro egyéni fiók 120 dollárba kerül évente, és ingyenes próbaverziót is tartalmaz.

Otter.ai

Amennyiben valaha is jegyzetelned kellett egy beszélgetést kézzel, akkor pontosan tudod, hogy ez milyen fárasztó és időigényes feladat.  A nagyszerű hír az, hogy az AI itt van, hogy segítsen. Akár megbeszélést rögzítünk, akár egy előadás szövegét dolgoznánk fel, az Otter.ai jelentős időt takarít meg. 

Az Otter.ai segítségével hangfelvételt importálhatunk, ami percek alatt szöveges formában írja át a beszélgetést. Az AI-asszisztens hangszóró megjelölésekkel, időbélyegzőkkel is ellátja a beszélgetést és nagyon pontos átírást tartalmaz.  Az Otter.ai ingyenes előfizetési csomagot is kínál limitációkkal (300 perc átírás, 30 perces időtartamok beszélgetésenként, maximum 3 importálási lehetőség). 

Amennyiben más platformon egyeztetünk akkor az Otter.ai havi 8,33 USD előfizetési költséget kínál.  (Tipp: A mentett átírást a következő pontban szereplő eszközzel tudjuk AI alapon kiértékelni, összefoglalót készíteni.)

ChatPDF

Ez a teljesen ingyenes eszköz – egyszerű, mégis hasznos – a legjobb példa arra, hogy az AI hogyan optimalizálhatja a munkafolyamatot ahelyett, hogy elvégezné azt.

A PDF-fájlok gyakran sok olyan információt tartalmaznak, amelyeket nehéz megemészteni; a technikai cikkek olvasása a sok szakzsargon miatt különösen időigényes lehet. Ebben segít a ChatPDF: néhány másodperc alatt feldolgozza a beolvasott PDF állományt, majd készen áll arra, hogy válaszoljon kérdéseinkre és részletes összefoglalót készítsen. Ez utóbbi különösen hasznos a PDF-ek jobb megértéséhez és egyértelművé teszi azokat a témákat vagy oldalakat, amelyek még mindig zavarosak lehetnek. 

Hogyan használjuk az eszközt? Miután elolvastuk az egész cikket vagy megbeszélés átiratot (lsd előző pont), a ChatPDF összefoglalóját fogjuk használni, hogy megerősítsük saját megállapításainkat, és tovább érdeklődjünk azokról a pontokról, amelyek még nem tiszták. Például: „Igaz-e ez az állítás: Az átirat szerint futáros és bolti átvételi lehetőségekre van szükség az új webáruházban?” 

Ezután a ChatPDF ellenőrzi, hogy ez valóban helyes-e – és megadja azt az oldalt, amely alátámasztja a következtetéseket. Vagy az AI „nem pontosan” kifejezés szerint mond valamit és leírja a következtetést, miközben oldalszámokat is közöl. 

Összefoglaló

A bemutatott eszközök csak a jéghegy csúcsai. Lényeg, hogy merjük használni az új lehetőségeket, mert nem helyettünk, hanem nekünk dolgoznak. Segítségükkel hatékonyabbak lehetünk és munkahelyünkön kitűnhetűnk a gyorsaságunkkal és pontosságunkkal.