Skip to content

recesszió

Ecommerce Hungary
-
Recesszió, infláció, nemzetközi versenytársak...számos kihívás áll a hazai e-kereskedők előtt. Az Ecommerce Hungary Egyesület közel két évtizede rendezi visegrádi konferenciáját, amelynek fő szervezőjével, Bognár Ákossal beszélgettünk.
Romlik a kiskereskedők helyzete, de kivédhető a csökkenés
-
A KSH adatai szerint januárban a kiskereskedelmi forgalom a decemberi számokhoz hasonlóan csökkent, ám egyes szektorok és kereskedők a nehéz helyzet ellenére tudtak növekedni.
Az Amazon további 9000 munkahely beszüntetését tervezi
-
A leépítés ezúttal főként az e-kereskedelmi óriás AWS felhőszolgáltatási részlegét és a Twitch videó- és játékstreaming üzletágát érinti – írja a Retail Dive.
Az Amazon kiiktatja az európai közvetítőket a beszállításból
-
Az európai piacokon ezentúl közvetlenül a gyártóktól, harmadik felek bevonása nélkül szerzi be az árukat az amerikai e-kereskedő. Ez nem érinti a piacterén értékesítőket.
A holland bol.com eladóinak száma elérte az 50.000-ret
-
Az európai szinten is jelentős holland piactér forgalma közel 3 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévében, szemben az egy évvel korábbi, 7,8 százalékos növekedéssel.
trendforduló
-
Megjelent a KSH kiskereskedelemről szóló, 2022. decemberéről kiadott jelentése, amely szerint a magyarországi kiskereskedelmi forgalom mintegy 3,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.
Ecommerce Hungary: Elmaradtak a rekordok a karácsonyi szezonban
-
A csúcseredmények elmaradásának tapasztalatairól és okairól meséltek az Ecommerce Hungary Egyesület webkereskedelmi szakértői.
Közel húsz százalékkal esett vissza az online kereskedelem Németországban
-
Az október 1 és november 30 között eltelt időszakban mintegy 16,8 százalékos visszaesést tapasztaltak forgalomban a német e-kereskedők az egy évvel ezelőtt szinthez képest.
Visszaküldés? Csinálj üzletet belőle!
-
A Gartner piackutató felmérésében az összes megkérdezett vásárlónak csak mintegy tizede nyilatkozott úgy, hogy többet fog költeni az ünnepi időszakban, mint múlt évben.
Egyre csökken a kereslet a konténeres tengeri szállításra
-
A világgazdasági recesszió egyik legbiztosabb jele lehet, hogy a tengeri szállítással foglalkozó cégek sorra mondják vissza októberre tervezett indulásaikat.