Új URL ellenőrző eszköz a Search Console-ban

Érkezik az új Search Console

Search Console januári megújulása után újabb frissítések érkeztek a Google weboldal-üzemeltetők számára biztosított szolgáltatásába, amelyekkel még részletesebben elemezhetjük az egyes oldalaink indexelési állapotát, vagy az ezekkel kapcsolatban felmerülő problémákat.

URL inspection

Az URL inspection eszköz részletes feltérképezéssel, indexeléssel kapcsolatos információkat ad egy adott URL-ről, közvetlenül a Google keresésekhez is használt információiból táplálkozva.

A cím megadása után a képernyőn megjelenik az indexelés állapota, az utolsó feltérképezés időpontja, a forrás amelyből a Google értesült az oldalról (sitemap, vagy ránk mutató hivatkozás).

Search Console - indexelt

 

Ha egy oldal nem szerepel a kereső indexében, akkor megtudhatjuk ennek okát, és javaslatokat kaphatunk a probléma megoldására.

Search Console - nem indexelt

Az eszköz hasznos lehet olyan esetekben, amikor egy adott céloldal nem hozza az elvárt organikus forgalmat, vagy amikor egy új microsite, kampány oldal élesítése után meg akarunk győződni arról, hogy a tartalom indexelése megfelelően megtörtént-e. Erre korábban nem volt ilyen lehetőség, egy adott oldal indexelési adataira vonatkozó részleteket csak több különálló eszközből kinyert információk összefésülésével, és egyéb teljesítménymutatók közvetett értelmezésével tudtunk megállapítani.

Ingyenes, villámgyors SEO elemzés a Kosárértéken

Add meg honlapod címét, és egy órán belül megkapod az eredményt!
A gyorselemzés SEMRush szoftverrel automatikusan történik. Ha az eredménnyel kapcsolatban kérdésed van, a Kosárérték SEO szakértői segítenek.
A visszaigazoló emailben szereplő email címen fel tudod venni velük a kapcsolatot.

mm
Schmidt Zoltán

E-kereskedelmi szakértő, a Kosárérték magazin korábbi főszerkesztője.

Üzenet a szerzőnek

Kérdésed van?
Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!