Search Console januári megújulása után újabb frissítések érkeztek a Google weboldal-üzemeltetők számára biztosított szolgáltatásába, amelyekkel még részletesebben elemezhetjük az egyes oldalaink indexelési állapotát, vagy az ezekkel kapcsolatban felmerülő problémákat.

URL inspection

Az URL inspection eszköz részletes feltérképezéssel, indexeléssel kapcsolatos információkat ad egy adott URL-ről, közvetlenül a Google keresésekhez is használt információiból táplálkozva.

A cím megadása után a képernyőn megjelenik az indexelés állapota, az utolsó feltérképezés időpontja, a forrás amelyből a Google értesült az oldalról (sitemap, vagy ránk mutató hivatkozás).

Search Console - indexelt

 

Ha egy oldal nem szerepel a kereső indexében, akkor megtudhatjuk ennek okát, és javaslatokat kaphatunk a probléma megoldására.

Search Console - nem indexelt

Az eszköz hasznos lehet olyan esetekben, amikor egy adott céloldal nem hozza az elvárt organikus forgalmat, vagy amikor egy új microsite, kampány oldal élesítése után meg akarunk győződni arról, hogy a tartalom indexelése megfelelően megtörtént-e. Erre korábban nem volt ilyen lehetőség, egy adott oldal indexelési adataira vonatkozó részleteket csak több különálló eszközből kinyert információk összefésülésével, és egyéb teljesítménymutatók közvetett értelmezésével tudtunk megállapítani.

Több organikus látogatót szeretnél a weboldaladon?

Bízd ránk a keresőoptimalizálást A-tól Z-ig!
Minden SEO feladatot késlekedés nélkül, magas minőségben végzünk az InternetSolutions Kft.-nél a SEO audittól a stratégiakészítésen és tanácsadáson át a SEO tartalomfejlesztésig, akár AI támogatással. Írj egy üzenetet, és rövidesen felvesszük veled a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.