Az Oberlo 2022 június 15-ig lesz elérhető, ezután a felhasználók egy új, DSers nevű alkalmazáson keresztül érhetik el a dropshipping szolgáltatást.

  • Az Oberlo további fejlesztését leállítja a Shopify, és június 15-e után nem lesznek elérhetők a felhasználói fiókok.
  • Az új program több mint 150 ezer AliExpress kereskedő termékeit teszi hozzáférhetővé.
  • Az adatok migrálását mindenképp el kell végezni eddig a dátumig, mert utána törölni fogják azokat.

A piacvezető webshopszolgáltató még 2017-ben vásárolta fel a litván startupot 14,3 millió euróért, amely rendkívül népszerű az AliExpress termékeit áruló magyar dropshipping kereskedők körében is. A cég azzal indokolja a döntést, hogy ügyfelei számára a lehető legjobb megoldást szeretnék biztosítani a dropshipping kiszolgálásához, amelyhez a DSers külső fejlesztő applikációját javasolják a továbbiakban. Az Oberlo május 12 óta már a telepíthető alkalmazások listájában sem szerepel.

“Az Oberlo azért választotta a DSers-t, mert minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre szükségünk van a vállalkozásunk további növekedéséhez. A DSers szoros integrációt kínál az AliExpress-szel, biztosítja a tömeges rendelések teljesítését, és több mint 150 ezer kereskedő áruit tartalmazza. Az Oberlo szorosan együttműködött a DSers csapatával annak érdekében, hogy az átállás a lehető legzökkenőmentesebb legyen.” – írja a cég.

Az új alkalmazásban minden funkció elérhető, amelyet az Oberlo felhasználói megszoktak. Az app jelenleg angol, német, francia, portugál, olasz és spanyol nyelven elérhető.

Mit kell tenni a dropshippereknek?

Fontos, hogy a felhasználók az említett dátum előtt migrálják az Oberlo fiókjuk adatbázisait az új szoftverbe, mert ezt követően az app törlésre kerül – az adatbázisokkal együtt. Ezt egyébként egyszerűen, néhány kattintással megtehetik, amennyiben a javasolt DSers alkalmazás mellett döntenek.

Ha azonban másik appot kívánnak használni, akkor a migrációt manuálisan kell elvégezniük: az adatbázisokat exportálni kell .csv vagy .xlsx állományokba, és a választott alkalmazásban indítani egy importálást. A részletes útmutatót az Oberlo gyakori kérdések szekciójában olvashatjuk.

A fennmaradó előfizetési díjakat visszatérítik: akik az Oberlo fiókból fizettek elő, azoknak visszautalják a maradék összeget, akik pedig a Shopify accounton keresztül, azok számára Shopify credit formájában írják jóvá.