A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szolgáltató bővítette szolgáltatási körét, és heti rendszerességgel, új vonalon biztosít gyűjtőkonténeres (angolul: Less than Container Load, rövidítve: LCL) megoldásokat Kínából és Indiából Rotterdamba, hogy a különböző nyugat-európai desztinációkat kiszolgálja.

Az észak-európai kikötők és raktárak továbbra is nagyon zsúfoltak és szolgáltatási problémákkal küzdenek. Annak érdekében, hogy a cargo-partner leküzdje ezeket a kihívásokat, és rugalmasan tudja kiszolgálni ügyfeleit, bővítette szolgáltatás kínálatát a régióban. Ázsia kulcsfontosságú kikötőiből, azaz Sanghajból, Sencsenből és Nhava Shevából új LCL szállítási lehetőséget biztosít Nyugat-Európába Rotterdamon keresztül. A fő kikötőkön keresztüli árutovábbításhoz képest az új vonal rugalmasabb tervezést és jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé.

„A jelenlegi gazdasági helyzetben számos ügyfelünk kényszerült arra, hogy csökkentse kiadásait, emellett megbízható megoldásokat keressen az Ázsiából érkező import szállítmányokra, különösen az éles verseny által uralt nyugat-európai piacon” – ismertette Felix Miletich, a cargo-partner tengeri gyűjtőkonténeres szállítmányozásáért és vállalati termékfejlesztésért felelős igazgatója. „A Rotterdamon keresztüli LCL megoldásainkkal megbízható alternatívákat nyújtunk a zsúfolt észak-európai kikötőkkel szemben.”

A cargo-partner számos szállítási megoldásainak egyike

Az új rotterdami szerviz egyike a cargo-partner által teljes ellenőrzés alatt álló LCL szolgáltatásoknak, ami megbízható megoldásként rugalmasságot biztosít az ügyfelek számára. A cargo-partner háztól-házig megoldásai kiterjednek a közúti elő- és utófutásra, a vámkezelésre és a vállalat európai raktárhálózatán keresztül nyújtott átfogó logisztikai szolgáltatásokra.

A rotterdami raktárban történő szállítás után a szállítmányozó hetente legalább egyszer fix teherautós kiszállításokat biztosít Európa-szerte. A kézbesítések elsősorban Németországba, Belgiumba, Svédországba, az Egyesült Királyságba, Írországba, Spanyolországba, másodsorban egyéb európai országokba irányul, mint Ausztria, Olaszország, Szlovénia, Szlovákia, Magyarország és Csehország.

Stratégiai fókusz: gyűjtőkonténeres szállítmányozás Nyugat-Európában

Közép- és Kelet-Európa egyik vezető gyűjtőkonténeres szállítmányozójaként a cargo-partner több, mint 20 ázsiai és kelet-mediterrán országból üzemeltet saját, hetente induló konzolt ljubljanai központjába. A vállalat emellett továbbra is kiszolgálja Németországot az „Adria Express” szolgáltatásával, amely Koper, Fiume és Trieszt érintésével köti össze Ázsiát Európával. A cargo- partner másik bejáratott LCL vonala vasúti összeköttetést teremt Kína és Németország között, amely során az áruk Duisburgba érkeznek, és onnan indulnak a keleti, illetve nyugati irányokba.

A jövőre nézve a logisztikai szolgáltató a nyugat-európai hálózatának megerősítésére helyezte a stratégiai hangsúlyt, és az új rotterdami gyűjtőkonténeres megoldása csak egy kis része a cargo-partner által a régióban kínált légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási szolgáltatás-portfóliónak.

(Támogatott tartalom)

Határokon átnyúló csomagküldés egyedi igényekre szabva!
Egyszerű csomag nyomon követési és módosítási lehetőségek, garantált másnapi kézbesítési kísérlet és fenntartható szállítási megoldások felmerülő extra költségek nélkül. Kérd Te is a DPD Hungary ajánlatát!