Az Extreme Digital november 16-án tartotta meg a Black Friday akcióját. Az örök slágernek számító műszaki cikkek mellett az idei fekete pénteken kiemelkedő sikere volt a fogyasztási cikkeknek is.

A műszaki termékek vitték el a pálmát

A vásárlók elsőként a prémium kategóriás játékgépekre csaptak le: gyorsan elkeltek az akciós Playstation 4 Pro és Xbox One X konzolok, délutánra azonban az olcsóbb változatokból is kifogytak a több száz darabos készletek. A játékgépek sikeréhez az is hozzájárult, hogy a frissen megjelent, és nagy sikernek örvendő Red Dead Redemption 2 játékot tartalmazó csomagban is meg lehetett őket vásárolni.

Ezres nagyságrendben fogytak a Huawei és a Samsung középkategóriás okostelefonjai, így például a P20 Lite és a Galaxy A8 modellek. A tévék közül egyértelműen a prémium típusokra hajtottak a magyar vásárlók, hiszen a legnagyobb értékben 43, 49, 50 és 55 colos átlójú Samsung, LG, Sony modellek fogytak, beleértve a még újnak számító OLED-tévéket is.

Népszerűek voltak még az A++ energiaosztályú, takarékos, hőszivattyús kivitelű, Beko gyártmányú szárítógépek, a Nespresso kapszulás kávégépei, és az elektromos fogkefék, de ezekből végül nem fogytak el a készletek.

Feljövőben a háztartási cikkek

“Az Extreme Digitalnál tudatosan teszteljük a háztartási árucikkek internetes értékesítését, és az FMCG-termékek ilyen fokú népszerűsége számunkra azt jelzi, hogy a televíziók és a háztartási gépek után egy újabb árukategória válik a következő években olyan árucikké, amelyet már nem csak offline vásárolnak a magyarok, hanem előszeretettel rendelnek meg online is, hiszen ha nagy kiszerelésben vásárolnak, a boltból való cipekedés helyett egy bizonyos értékhatár felett ingyen kiszállítjuk ezeket” – mondta el  Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.

Tizenötezer csomagot szállítanak ki

Az Extreme Digital pénteken és a hétvégén 15 ezer csomagot indított útnak a raktáraiból, egyrészt a szaküzleteibe, személyes átvételre, másrészt futárszolgálatokkal, közvetlenül a megrendelőkhöz.

A háztartási nagygépek kiszállításába Budapesten a múlt hét óta az Extreme Digital tesztüzemben működő saját futárszolgálata is besegít. Számukra a vásárlók napközben húsz perces intervallumok közül választva megadhatják, hogy mikor kérik a mosó-, mosogató-, vagy hűtőgépek kiszállítását.

Az Extreme Digital országszerte működő tizenhat szaküzletében legfeljebb 5 napon belül garantáltan átvehetők a Black Friday-es rendelések. Ez a lehetőség kedvező fogadtatásra lelt a vásárlók körében, minden második vevő ezt a fajta átvételt preferálja.  A kiszállítást előnyben részesítő vásárlók fekete pénteki rendeléseit az Extreme Digital legfeljebb 14 napon belül, nagy háztartási gépeket maximum 21 nap alatt juttatja célba.

Külföldön is népszerű az akció

A magyarországi rendeléseket kezelő https://edigital.hu/ webáruház nagy számú (magyar címre szóló) fekete pénteki rendelést fogad Londonból, Berlinből,  Szlovákia és Erdély területéről, illetve gyakorlatilag az összes szomszédos ország magyarlakta településeiből.

Sőt, idén először további hét országban (Románia, Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákéia, Bulgária, Szlovénia, Horvátország) is Black Friday-t tartott az Extreme Digital.  Magyarország után a cég fekete pénteke a Romániában élő vásárlók körében a legnépszerűbb. Érdekes eltérés, hogy míg itthon az okostelefonok fogynak nagyobb számban, addig a román megrendelők inkább a laptopokat vásárolják nagy mennyiségben.