Intenzív terjeszkedésbe kezdett Dánia egyik legnagyobb online vegyesboltja, a Nemlig, amely amellett, hogy újabb területekre terjeszti ki szolgáltatási körét országon belül, egy Európában eddig szokatlan újítással is előállt – írja az Ecommerce News.

Az Ecommerce News híradása szerint a május második felére már a szolgáltatásaival Dánia négyötödét lefedő nemlig.com ugyanis akkor is kiszállítja a megrendelt élelmiszereket, ha a vásárló nincs otthon.

A cég ígéretei szerint a szokásos zöldségek és frissáru mellett a fagyasztott-és tejtermékeket is a megrendelők ajtaja előtt hagyják, ha azok nem tartózkodnak otthon. A hűtést igénylő árukat speciális termodobozokba csomagolják majd, így garantálva, hogy fogyaszthatóak maradjanak akkor is, ha azokat csak később veszik át.

Mint azt a terjeszkedésről kiadott közleményükben írják, korábban csak abban az esetben vállalták a kiszállítást, ha a vásárló otthon tartózkodott, de erre a jövőben már nem lesz szükség. A cég eddigi gyakorlata az volt, hogy a futár megpróbált kapcsolatba lépni a megrendelővel, hogy egyeztessen a leszállítani kívánt termékek átvételéről. Amennyiben ez nem sikerült, akkor a visszaszállította a cég raktárába az árukat. A gyorsan romló élelmiszereket azonban kiszámlázták vevőiknek akkor is, ha azokat nem sikerült átadniuk.

A dán Nemlig különleges csomagolással oldja meg a frissáruk kiszállítását

A kép forrása: a nelmig.com LinkedIn oldala

A Nemlig innovatív csomagolási megoldások bevezetésével igyekszik ezt a gyakorlatot megszüntetni. Az erős kartonpapírba csomagolt frissáru és a hőtartó dobozokba csomagolt fagyasztott termékek a cég ígéretei szerint a kiszállítást követően legalább négy óráig megtartják frissességüket. Ehhez persze az kell, hogy a vásárlók gondoskodjanak egy olyan száraz és lehetőleg árnyékos helyről, amelyet a futárok el tudnak érni a legközelebbi parkolóból.