Skip to content

#piacvadász

A sikeres e-ker piaci működésre hatványozottan igaz, hogy a legfőbb kérdésre ( arra, hogy "Mitől döglik a légy?") a jó válasz folyamatosan formálódik. Az aktuális trendeket, irányokat próbáljuk ehhez összegyűjteni.
Az Év Webshopja
-
Több mint ezer nevező vállalkozás, négy külön és egy összesített kategóriában összesen 16 díjazott és nagyon-nagyon sok résztvevő: ez volt Az Év Webshopja 2023 verseny. A Leziteronline.hu, az emlekvilag.hu, az 1gykert.hu és a cosori.hu lehet a legboldogabb.
SDD
-
Az idei előadók között a service designereken és a szolgáltatók képviselőin kívül számos cégvezető is megosztotta tapasztalatait, és az e-kereskedelem területéről olyan szakemberek szerepeltek, mint Petheő Gergely, az IKEA program menedzsere, vagy Császár-Bíró Lilla, a Decathlon loyalty leadere.
piacterek_krea01
-
A friss piactéri rangsorokból kiderül, hogy a leginkább szubjektív benyomások döntenek arról, kinek melyik piactér a legjobb. Az biztos, hogy a B2B-szolgáltatók már őrült nagy versenyben igyekeznek a lehető legtöbbet, a lehető legegyszerűbben kínálni ügyfeleiknek.
webshop_konf
-
Jön a nagy Webshop Konferencia! Október közepén Budapest egyik nagyáruházában többdimenziós online szakmai frissülést és fejlődési útmutatást ígér egy nagyszabású rendezvény. Az idei Év Webshopja Verseny győztesét is kihirdetik.
csodák az e-kereskedelemben
-
Tíz év után Armando Roggio fellapozta korábbí ígéretgyűjteményét, és önkritikusan megállapította, hogy a 2014-ben az e-kereskedelmi világot is megváltani készülő csodák közül bizony, nem sokból lett tényleg csoda. A valóság rácáfolt a várakozásokra.
bor_webshop_krea01
-
A Hawesko a kis borkereskedői piacterek népszerűségéből merítve gondolja úgy, hogy az akár öt számjegyű kínálati palettát is elérheti. Feltéve, ha sikerül elég sok riválisát is megnyernie az ügynek.
klarna_krea01
-
A svéd Klarna a BNPL piac zászlóshajója. A cég aktuálisan 14 százalékos bruttó piaci növekedést, összesen pedig százmilliónál is több európai ügyfelet tudhat magáénak.
peloton
-
Bajba kerültek a koronavírus-járvány haszonélvezői közé tartozott, otthoni edzőgépeket gyártó cégek. Ki kell találniuk, hogyan húzzák ki magukat a gödörből. Jól jöhet, hogy az amerikai Peloton most előállt egy világos tervvel.
trans-sped zero kiszállítás
-
A kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) a gyakorlatban díjfizetési és adminisztrációs kötelezettség, ami a legtöbb e-kereskedőt is érinti. De van, ha a csomag csomagolóanyag tartalma minimalizálható? Ezt kínálja egy szolgáltató.
fake_products_krea01
-
Lehet, hogy a közösségimédia-kereskedelem a marketing új területe, és lehet, hogy a közösségi média influencerei ennek a világnak a hercegi és grófjai, de azért érdemes tőlük sem mindent készpénznek venni.
ünnepi_időszak
-
Az iskolakezdés ugyan rendre felpörgeti az augusztus végi forgalmat, ám az előrelátó kereskedő ilyenkor már a karácsonyi időszak akcióit és kampányait kezdi tervezni. Nem lehet elég korán elkezdeni.
ai_brand_marketing_krea01
-
Elszaporodtak az interneten az AI generálta olyan híroldalak, amelyek kéretlenül is beszívják a nagy cégek hirdetéseit. És van már jó néhány olyan híroldal, aminek a hitelessége megkérdőjelezhető.