Az Alza.hu webáruház tovább bővíti szolgáltatásait: Budapesten négy önkiszolgáló csomagátvételi pontot telepítettek AlzaBox néven, melyekből a vásárlók az Alza.hu oldalon megrendelt termékeket vehetik át a nap 24 órájában, kiszállítási díj fizetése nélkül.

Minden egyes AlzaBox 74 fiókkal rendelkezik és az év 365 napján üzemel. A fiókok mérete a legkeresettebb áruknak megfelelően került kialakításra.

A megrendelt árucikkeket az Alza.hu munkatársai legkésőbb a következő napon elhelyezik a boxokban. Az ügyfelek az alza.hu-n található saját fiókjukon keresztül is követhetik a csomagjuk útját. A boxba érkezés után a vásárlóknak négy napjuk van átvenni a termékeket. A megrendelésért bankkártyával lehet fizetni – nyilatkozta Jan Moudřík, az Alza  fejlesztési igazgatója.

Mind a négy új budapesti AlzaBox egy-egy Penny Market üzlet mellett került elhelyezésre, az alábbi címeken:

  1. XXI. kerület, Csepel, Kossuth Lajos u. 69.
  2. XX. kerület, Pesterzsébet, Topánka u. 7.
  3. XVII. kerület, Pesti út 16.
  4. X. kerület, Kőbánya, Sibrik Miklós út 23.

A következő, ötödik AlzaBox telepítésére január végén kerül sor.

Az Alza egyúttal bejelentette: várhatóan a második negyedévben véget ér a Róbert Károly körúti központi bemutatóterem újabb fejlesztési szakasza, amelynek eredményeként kibővített ügyfélszolgálattal és szolgáltatásokkal várják majd ügyfeleiket.