Milyen évet zárt az e-kereskedelem?

Milyen évet zárt az e-kereskedelem?

Az eNet ismét jelentkezett az immár hagyományos, év végi infografikájával, amely a 2017. évi e-kereskedelmi kutatásainak eredményeit foglalja össze.

Az adatokból kiderül, hogy 2016-ban 4,6 millió online vásárló összesen 427 milliárd forint e-kiskereskedelmi forgalmat generált, az átlagos kosárérték pedig elérte a 13 ezer forintot. A 2017-es év forgalmát várhatóan a szokott módon, a 2018-as Elektronikus Kereskedelmi Konferencián ismerhetjük majd meg.

A hazai webáruházak 35%-a kap megrendelést külföldről is.

Úgy tűnik, örvendetesen tör előre a bankkártyás fizetés. Internetes vásárlásnál a webáruházak 28%-a, utánvét során 33%, a boltban pedig 36% kínálja ezt a fizetési módot. Az interneten a vásárlók 46%-a, utánvét során 29%, a boltban pedig 28% él a bankkártyás fizetés lehetőségével.

A magyar webshopok 90%-ánál elérhető a futárszolgálat, mint kiszállítási mód, ugyanakkor csak 15% nyújt lehetőséget átvételre csomagautomatánál.

A hazai webáruházak 65%-a használja maketingeszközként a hírlevelet.

Az online vásárlók legnagyobb hányada a 35-39 éves korosztályból kerül ki, ami nem meglepő, hiszen ebben a csoportban található a legtöbb internet- és okostelefon-használó is.

Az évvégi vásárlási szezon továbbra is erős: 2016-ban a novemberi és decemberi forgalom a teljes éves bevétel 31%-át tette ki a magyar webshopoknál.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, 2017-ben az eNet felmérése szerint 3,3 millió fő tervezett vásárolni a Black Friday alkalmával, átlagosan 36 ezer forintos értékben. Ha minden tervezett vásárlás megvalósult volna, az 120 milliárd forint költést eredményezett volna ebben az időszakban az idén.

eNet infografika 2017

mm
Kosárérték

E-kereskedelmi magazin - hasznos információk kezdő, haladó és profi e-kereskedőknek.

Üzenet a szerzőnek

Kérdésed van?
Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!