Az Amazon a jövőben lehetőséget biztosít arra, hogy a vásárló részéről cserét igénylő, illetve nem megfelelő minőségű áruk visszaküldése csomagolás és egyéb előkészítés nélkül megtörténhessen. „A célunk az, hogy az Amazonon naponta eladott több millió árucikk cseréjét és visszaküldését, így online vásárlóink életét jelentősen megkönnyítsük az áruházunkban elérhető termékekre vonatkozóan” – áll a cég által közreadott sajtóközleményben.

Az egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban elérhető szolgáltatással valóban a lehető legegyszerűbb módon tehetjük ezt meg: Az Amazon fiókunkba belépve egy QR kódot kapunk a visszaküldendő termékhez, amivel csak el kell sétálnunk a külön erre a célra létrehozott Amazon Return Centerbe, ahol átadjuk az árucikket a cég egyik alkalmazottjának, aki a kinyomtatott, vagy telefon képernyőjén bemutatott QR kódot leolvasva át is veszi azt, és intézkedik a visszaszállításról.

Termék átadása az Amazon saját áruházaiban

Az Amazon összes fizikai boltjában igénybe vehető szolgáltatás további helyszíneken is elérhető lesz majd, többek között az Amazon csomagfelvételi pontokon is ingyenesen visszaküldhetjük majd a kifogásolt terméket. Ide már lehetséges eleve dobozban vinnünk az árukat, hiszen itt a kapott QR kódot kinyomtatva és a dobozra ragasztva kell a visszárut leraknunk. Ezeken a helyszíneken az Amazon a csomagoláshoz szükséges dobozokat is biztosítja majd a későbbiekben, így a vásárlók a QR kód kinyomtatása és az azzal való felcímkézés után hagyhatják ott a visszárut.

Kohl’s

Az Egyesült Államok 48 államában fellelhető Kohl’s áruházlánc 1150 üzletében is igénybe vehetik majd az Amazon vásárlói a doboz nélküli visszaküldési lehetőséget.

Whole Foods Markets

Nem az összes, de a fenti áruházlánc kiválasztott boltjaiban is lesz lehetőség a doboz nélküli visszaküldésre, illetve a tervek szerint csomagok felvételére is. A fenti áruházlánc kijelölt üzleteiben is lehetőség nyílik majd a doboz nélküli visszaküldésre, illetve a tervek szerint a csomagok felvételére is.

The UPS Store

Országszerte a UPS 4768 csomagfelvételi pontján is doboz nélkül és ingyenesen lehet majd visszaküldeni a programban elérhető termékeket. Az Amazon által árusított termékek nagy része ide tartozik, de fontos megjegyezni, hogy nem vonatkozik azonban a harmadik fél által, Amazon piacterein értékesített termékekre.