A 2010 óta minden évben megrendezett Ország Boltja a hazai webshopok egyik legrangosabb megmérettetése. Az Árukereső.hu által szervezett versenyben idén is a vásárlók döntik el, hogy ki bizonyul a legnépszerűbb webshopnak, és minőségi kategóriákban is kiosztásra kerülnek a díjak, amelyek közül a legkiemelkedőbb webáruház kapja a fődíjat.

Az e-kereskedelem évről évre jelentős bővülést produkál, de a 2020-as év a járványhelyzet miatt rendhagyó növekedést hozott. Azok a webáruházak, amelyek folyamatosan törekednek a minőségi kiszolgálásra és az innovatív megoldásokra, ennek a kivételes növekedésnek a motorját adják, ezért az Árukereső.hu minden évben fontosnak tartja, hogy bemutassa és díjazza ezeket a webshopokat.

A megmérettetés legfőbb célja tehát megtalálni a legkiemelkedőbb szolgáltatást nyújtó kereskedőket a fogyasztók vásárlás utáni értékelései és a felhasználók szavazatai alapján, ezen keresztül pedig maga az online vásárlás további népszerűsítése.

A résztvevő webshopokra 2020. december 7-től 2021. február 9-ig bárki szavazhat az Ország Boltja weboldalon, a webáruházak pedig ugyanitt regisztrálhatnak a versenyre.
Az Ország Boltja díjakért folytatott verseny három részből áll, melyek a következők:

  • Verseny a Minőségi díjakért
  • Verseny a Népszerűségi díjakért
  • Verseny az Ország Boltja fődíjért

A Népszerűségi és Minőségi díjakért 13-13 kategóriában indulhatnak a webshopok, a nevezés továbbra is ingyenes. A szervezők az áruházak termékköre alapján határozzák meg a kategóriákat, az autó-motortól kezdve a szépségápoláson át a webplázákig. A Népszerűségi díjakra bármely webáruház jelöltetheti magát, míg a Minőségi díjhoz az Árukereső.hu regisztrált partnerének kell lenni. A Minőségi kategóriák győztesei közül a legkiemelkedőbb az, aki végül megkapja az Ország Boltja verseny fődíját. Idén rendhagyó módon a helyezettek között összesen 9 millió forint értékű nyereményt is kiosztanak.

Mivel a benevezett kereskedők a saját online felületeiken szólíthatják meg és buzdíthatják szavazásra a látogatóikat, az elért eredmény egyúttal saját ismertségük és követőbázisuk mérésében is hasznos és fontos visszajelzéssel szolgálhat számukra.

A versenyt tavaly is hatalmas figyelem övezte: több mint 1600 webshop szállt versenybe a díjakért, de a szervezők idén még nagyobb érdeklődésre számítanak. 2019-ben a fődijat a Márkabolt.hu nyerte el.

Az esemény főszervezője az Árukereső.hu, amely Magyarország piacvezető ár-összehasonlító oldala és egyben online vásárlási kalauza. 2004 óta több millió vásárlásban segítette a felhasználókat és a boltokat, látogatói jelenleg több mint 4000 webáruház nagyságrendileg 18 millió ajánlata között válogathatnak egy felületen.

(Támogatott tartalom)