A magyar online kereskedelmi piac közel 200 hazai szereplőjét tagjai között tudó Ecommerce Hungary egyesület a november 30-án esedékes tisztújító taggyűlésének elhalasztásáról döntött.

Frissítés: az Egyesület a 30-ai taggyűlésén határozott a tisztújítás elhalasztásáról. A jelenlévők továbbá minősített többséggel megszavazták azt a módosítást, miszerint ezentúl az elnöki és alelnöki pozíciót kettőnél többször nem töltheti be ugyanazon természetes személy, de elnökségi tagnak korlátozás nélkül bárki újraválasztható, így elhárult az elvi akadály Nagy Sándor újraválasztása elől. A tisztújítást határozatlan időre elnapolták.

A tisztújítás elhalasztására azért volt többek között szükség, mert a társaság jelenlegi elnöke a héten egy új e-kereskedelmi szövetség megalapítást jelentette be a sajtóban. Az Ecommerce Hungary egyeztetést kezdeményez a felekkel és a piaci szereplőkkel a jövőbeli hatékony működés fenntartása érdekében.

Az Ecommerce Hungary elnöksége sajnálkozását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy csak a sajtóból szerezhetett tudomást arról, hogy Nagy Sándor, az egyesület jelenlegi elnöke november 26-án bejelentette, hogy néhány a hazai e-kereskedelemben érdekelt társasággal, köztük több jelenlegi Ecommerce Hungary-tag céggel egy új iparági szövetség megalapítását tervezi.

A közhasznú egyesület az eredeti tervek szerint november 30-án tartotta volna meg három év után esedékes tisztújító taggyűlését, elnöksége azonban november 27-én a taggyűlés elhalasztásáról döntött, hogy ezzel is elősegítse a párbeszédet a tagok, az elnökség és más, szakmai vitában érdekelt piaci szereplő között.

Az Ecommerce Hungary elnöksége a 15 éve sikeresen működő, közel kétszáz e-kereskedelemben érdekelt céget képviselő szervezet egységének fenntartását és az egyesület strukturális reformját tartja fontosnak: munkacsoportjai ugyanis csak egységes piaci fellépés esetén tudnak hatékony érdekvédelmet kínálni a magyar e-kereskedelmi piac kisebb és nagyobb szereplői számára.

Az Ecommerce Hungary jelenleg tagjai között tudhatja többek között az Árukereső, Decathlon, eMAG, Euronics, Extreme Digital, JátékNet, Libri, Mall, Media Markt, MÁV-Start, Praktiker, Rossmann, Szallas.hu cégeket, amelyek sok éve a magyarországi internetes értékesítési piac sikeres szereplői.

Az Ecommerce Hungary jelenlegi elnökségének tagjai, akik támogatták a kezdeményezést: Matócza Szabina alelnök, Csányi Zoltán alelnök, Várkonyi Balázs (eMAG-Extreme Digital), Szigetvári József (Szallas.hu), Őri Gergely (JátékNet), Zabari István (Lumenet), dr. Ormós Zoltán (OrmosNet), Kis Bernadett (Enet)