Skip to content

Európa

Az Alibababa ismét Európában terjeszkedik: jön a Tmall
-
A kínai e-kereskedelem zászlóshajója az európai piac meghódítására készül - közölte a vállalat elnöke. Ez jelentős előrelépést jelent a távol-keleti e-kereskedelmi óriás nemzetközi terjeszkedésében.
CBCommerce.eu: Németország lett az új online nagyhatalom
-
A teljes, határokon átívelő európai kereskedelem forgalma nagyjából 5 százalékkal emelkedett 2022-ben, és mintegy 179,4 milliárd euróra volt tehető. Az online értékesített termékek ebből 105,5 milliárdot tesznek ki. Továbbra is az IKEA a legnagyobb szereplő.
Az Amazon kiiktatja az európai közvetítőket a beszállításból
-
Az európai piacokon ezentúl közvetlenül a gyártóktól, harmadik felek bevonása nélkül szerzi be az árukat az amerikai e-kereskedő. Ez nem érinti a piacterén értékesítőket.
A holland bol.com eladóinak száma elérte az 50.000-ret
-
Az európai szinten is jelentős holland piactér forgalma közel 3 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévében, szemben az egy évvel korábbi, 7,8 százalékos növekedéssel.
Nem jött össze a piacszerzés: kivonul a Shopee Európából
-
Felszámolja lengyelországi leányvállalatát, és ezzel megszünteti európai tevékenységét a szingapúri székhelyű Shopee.
Gondban az elektronikai ipar: emelkedő kereslet, akadozó ellátási lánc
-
Továbbra is rohamosan emelkedik az elektronikai termékek iránti kereslet, de az iparág nehézségek sorával néz szembe.
Az Alibaba megnyitotta spanyolországi piacterét, a Miraviát
-
Újabb rohammal készül bevenni a kínai e-kereskedelmi óriás az európai piacot. A cégcsoport ezúttal is a Spanyolországból kiindulva indul az öreg kontinensre.
Nem sikerül az európai áttörés az AliExpressnek
-
Az Alibaba Group nemzetközi piactere, az AliExpress komoly nehézségekkel küzd az Európai piacon, és továbbra sem növekszik olyan ütemben, amilyenben a kínai anyacég szeretné.
Zalando - túl az ötvenmillió aktív vásárlón
-
Az európai online divatóriás történelmi magasságokba emelkedett, miután először lépte át az ötvenmilliót az aktív vásárlók száma az oldalon.
Európában is perre viszi az Amazon a hamis termékajánlók ügyét
-
A cég már több peres eljárást indított a csalókkal szemben az Egyesült Államokban, de úgy tűnik, a cég most lecsap Európában is.