Skip to content

BNPL

Az Apple Pay Later felforgathatja a BNPL piacot
-
Az Apple először 2021 júliusában jelentette be, hogy tervezi az Apple Wallet BNPL opciójának létrehozását. A szolgáltatás március végén indult el hivatalosan az USA-ban – egyelőre csak korlátozott számú ügyfélnek.
PastPay BNPL
-
A PastPay egy olyan innovációt vezetett be elsőként a magyar piacon, amely mind a kereskedő, mind a vállalati vásárló részére számos előnnyel kecsegtet.
BNPL: Trójai faló vagy a vásárlás forradalma?
-
Magyarországon még csak bontogatja szárnyait, tőlünk nyugatabbra viszont határozottan nagyot mentek a Buy Now Pay Later (BPNL) szolgáltatások 2022-ben is.
Felelőtlenül költekezik a Z generáció a BNPL hitelek segítségével
-
Egyre több kutatás igazolja, hogy a Z generáció tagjai mikrohitelekből finanszírozzák a karácsonyi időszak vásárlásait. A pénzügyi szakemberek szerint ez kemény leckéket is taníthat a huszadik század utolsó szülötteinek.
BNPL: Trójai faló vagy a vásárlás forradalma?
-
Egy, a közelmúltban végzett kutatás szerint azok a brit vásárlók, akik Buy Now Pay Later szolgáltatást használnak, egyre később törlesztik a fennálló tartozásukat.
BNPL: Trójai faló vagy a vásárlás forradalma?
-
900 ezer eurós tőkebevonást tervez a svéd Klarna. A fintech cég első lendülete úgy tűnik, alábbhagyott némileg, ugyanis a Buy Now Pay Later piacvezetőjének értéke 30 százalékkal csökkent idén.
BNPL: Trójai faló vagy a vásárlás forradalma?
-
Egyre aktívabb a „vásárolj most, fizess később” jellegű, pénzügyi applikációk körüli online információcsere: a Neticle elemezte, mit gondolnak róluk a hazai felhasználók.
A FinTech már a részletfizetést is megújította
-
A “buy now pay later” az elmúlt hónapokban akkorát futott, hogy többek szerint nemcsak felboríthatja az eddig ismert vásárlási szokásainkat, hanem újfajta adósságcsapdába is küldheti a nem eléggé körültekintő vásárlókat.