Az Amazon svájci indulása karnyújtásnyira van, ezt bizonyítja az is, hogy az amerikai kereskedőóriás aláírta a Swiss Posttal az együttműködési megállapodást arról, hogy a posta fogja az országba érkező küldemények vámkezelését végezni.

Egyes források december-január környékére várják az első csomagok megérkezését. A svájci posta illetékese megerősítette ugyan, hogy tárgyalnak az Amazonnal, azonban úgy fogalmazott: „van még néhány operatív részlet, amit tisztáznunk kell”. Az Amazon.de country managere, Ralph Kleber szintén egyértelműen nyilatkozott arról, hogy fontos célpiac számukra Svájc.

Az ígéretek szerint a vámkezelési eljárás maximum 3 órát vesz majd igénybe, ami lehetővé teszi megrendelt csomagok 24 órán belüli kézbesítését. A szolgáltatás a német oldal Prime előfizetőinek lesz elérhető, akik így az Amazon teljes online kínálatához, összesen 229 millió termékhez férnek hozzá, immáron Svájcból is. Az Amazon hasonló modellel indította be korábban a szolgáltatást Hollandia, Ausztria és Törökország területén is.