Fontos hír azoknak, akik a Shopify Plus-t használják: a szolgáltató bejelentette, hogy egy új fejlesztésnek köszönhetően fizetési rendszere hamarosan többféle pénznemet is tud majd kezelni. Az idén ősszel bevezetendő újításról a májusi Shopify Unite konferencián adtak tájékoztatást.

Hirdetés
Shopify

Eddig a Shopify úgy működött, hogy ha létrehoztunk egy boltot, akkor abban csak egyetlen devizában tudtuk elkérni a termékek, illetve szolgáltatások árát a vásárlóktól. Ha egy e-kereskedőnek ez nem felelt meg, akkor kénytelen volt újabb példányokat klónozni a felületből, amelyekben más pénznemet állíthatott be. Így azonban több boltot kellett párhuzamosan karbantartania.

Ezzel szemben az új megoldás egyetlen központi helyen teszi lehetővé a használt devizák aktiválását. Ráadásul a Shopify Payments fizetési rendszer a geolokáció detektálásával rögtön helyi árakat tud kínálni, a valós időben kalkulálva az aktuális árfolyammal. Ezzel a módszerrel a Shopify állítása szerint egy kereskedő akár percek alatt megjelenhet a nemzetközi piacon.

A szolgáltató nagy sikerre számít, mert adatai szerint a vásárlók 92%-a a saját valutájában szeret fizetni, 33%-uk pedig elhagyja a kosarat, ha kiderül, hogy csak USD-ben lehet fizetni. Az új megoldás induláskor 9 valutát támogat majd (GBP, EUR, USD, CAD, AUD, HKD, NZD, JPY és SGD).

A fejlesztés része lesz az is, hogy az egyes országokban választani lehet a különféle fizetési megoldások közül, mivel ezek népszerűsége, használati gyakorisága országonként jelentősen eltérhet egymástól.

A tervek között szerepel a többnyelvű felület kialakítása is. Az első körben németül, japánul, franciául, spanyolul, portugálul és olaszul tanulna meg a Shopify, de a cég további nyelvek hozzáadását tervezi. A Shopify felmérése szerint erre a funkcióra is nagy az igény, mivel a megkérdezettek 75%-a a saját nyelvén szeretne vásárolni, és 56% ritkán vagy sosem vásárol olyan webáruházból, amely csak angolul kommunikál.

David Cameron, a Shopify Plus globális termékmenedzsere elmondta: az a céljuk, hogy segítségükkel a kereskedők minél könnyebben és gyorsabban elérjék a vásárlóikat, bárhol is legyenek. Ennek megvalósítására az egész platfomon elérhető, integrált megoldáson dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a két frissen bejelentett funkción kívül további hasonló fejlesztésekre is számítani lehet a közeljövőben.

Kapcsolódó cikkünk:

Mit kell tudnia egy exportra kész webshopnak?

Szállítási megoldások e-kereskedőknek!
Webshopod van? Csomagküldő partnereink ajánlatai közül megtaláljuk számodra a legoptimálisabb megoldást több mint 200 országba. Kézbesítsd a Pactic-el külföldi megrendeléseidet akár 30% kedvezménnyel egy nap alatt!