Miután a Webox bejelentette, hogy október 20-ával kivonul Magyarországról, a Posta is nyilvánosságra hozta a csomagautomatáit érintő legújabb változásokat.

Október elsejétől emelkedik a csomagautomata szolgáltatás lakossági ára: az eddigi 490 forint helyett – ami a szolgáltatás bevezető ára volt –, az új ár 889 forint lesz.

A Posta egyúttal több 10 millió forintos nagyságrendű fejlesztést hajt végre még idén a csomagautomata-hálózatában. Első lépésként októberben minden automatába egy úgynevezett NFC-chipet épít be, ami biztosítja az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetés lehetőségét. Ezt követően novemberben a Posta jelentősen bővíti a csomagrekeszek számát a 10 legforgalmasabb csomagautomatánál. A 10 kijelölt automatán jelenleg 760 rekesz van, a bővítés után több mint 1200 lesz, ami átlagosan csaknem 60 százalékos bővülést jelent. Az egyes csomagautomaták rekeszbővítése eltérő lesz, ennek mértéke függ az adott automata helyétől és forgalmától, így például lesz olyan csomagautomata, amelynek 80 százalék fölötti mértékben nő majd a kapacitása. A 10 automata többsége a fővárosban, a város legforgalmasabb részein helyezkedik el, ezek kihasználtsága az utóbbi hónapokban gyakran elérte a 100 százalékot.

A Posta jelenleg 50, a Foxpost 62 csomagautomatát üzemeltet Magyarországon, azonban a Webox hálózat teljes integrálása után az utóbbi szolgáltatásai a tervek szerint 2018-ban már 142 ponton lesznek elérhetőek.