Klekner Péter azonnali hatállyal távozik a cseh Rohlik Grouphoz tartozó online szupermarket, a Kifli.hu ügyvezetői posztjátról. A pozíciót a Procter & Gamble-től érkező Gabriel Makki kapta meg – írja a Forbes.

A magazinnak 2022-ben nyilatkozó volt ügyvezető akkor még azt mondta, hosszú távra, akár 5 évre is tervez a cégnél. Ennek ellenére a mai sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, kér „egy kis pihenőt”, 2021 tavasza óta tartó kinevezését „nagyon intenzív időszakként” írta le, bár a Kifli „szerelemtörténet” volt számára. Döntését személyes okokkal magyarázta, de hozzátette, hogy később folytatni szeretné a munkát, amelyre a cég szerint lesz is lehetősége.

A feladatok átadásában Klekner még részt vesz, de az ügyvezetői feladatokat az FMCG területen több évtizedes gyakorlattal rendelkező, 10 éve Magyarországon élő Gabriel Makki látja el innentől, aki a Procter & Gamble közép-európai alelnöki, kereskedelmi tisztviselői és igazgatósági tagjaként tapasztalt vezetőnek számít. A sajtótájékoztatón kiemelte: nem kíván nagy változásokat eszközölni a cég stratégiájában, és az eddigi úton haladnak majd tovább.

Gabriel Makki
Gabriel Makki, a Kifli.hu új ügyvezetője (Forrás: e15.cz)

A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy Klekner Péter vezetése alatt sikerült megteremteni itthon a szilárd alapokat, átlépni a 3 millió rendelést, rendezni a KATA-val kapcsolatos problémákat, és tartani a megszokott Kifli minőséget.