A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis- és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében – közölte Joó István, a tárca export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

A pályázat keretében elsősorban külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésre, árubemutatók szervezésére, marketing tevékenységre, vagy tanúsítványok megszerzésére igényelhető támogatás. A Minisztérium a megítélt támogatás 100%-át előleg formájában folyósítja.

A KKM a pályázati felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket – támogatási kategóriától függően – legfeljebb 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig. A Program támogatási intenzitása legfeljebb 60 százalék, és a támogatható időszak 2020. január 15-től és 2021. június 30-ig tart.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az Exportfejlesztési Pályázati Program jelenleg egyedülálló az elérhető állami támogatások között, mivel ágazattól függetlenül célzottan a már exportáló vállalkozások (és szakmai szervezetek) külpiaci megjelenését hivatott támogatni.

A pályázatok benyújtására 2020. február 28-ig van lehetőség.

A részletes pályázati felhívás és teljes pályázati dokumentáció a Külgazdasági és Külügyminisztérium Export Hungary honlapján érhető el.

E-ker hírszemle

♨️ Nem bírják az arizóniai hőséget a szállítódrónok (Wired)

Szállítási megoldások e-kereskedőknek!
Webshopod van? Csomagküldő partnereink ajánlatai közül megtaláljuk számodra a legoptimálisabb megoldást több mint 200 országba. Kézbesítsd a Pactic-el külföldi megrendeléseidet akár 30% kedvezménnyel egy nap alatt!