Skip to content

import

Az EU eltörölné a behozatali vámokra vonatkozó 150 eurós határt
-
Az Európai Bizottság a jövőben a 150 euró alatt vámmentesen behozható árukkal kapcsolatos kedvezményeket is megszüntetné, ahogy korábban eltörölte a külföldről, leginkább Kínából érkező áruk áfamentességét.
Nemzetközi kereskedelem
-
A külföldi kereskedőknél sokszor szélesebb választékhoz vagy kedvezőbb árakhoz juthatnak hozzá a vásárlók, a lokálpatriotizmus itt már könnyen a háttérbe szorul.
Jelentős változások az e-kereskedelem szabályozásában
-
2021-ben új alapokra helyezik az online értékesítés szabályozását az EU-ban, az unió teljes területén megváltoznak az e-kereskedelemmel kapcsolatos áfa- és vámszabályok. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
Piacvédelem az AliExpress-szel szemben - mit gondol a web?
-
A vásárlók döntéseit rengeteg dolog befolyásolja. A Neticle médiaelemző cég kutatásából kiderül, hogy milyen szempontok szólnak a hazai webáruházak mellett, és mi ellenük.
A netes vásárlók többsége külföldről rendel
-
eNET infografika: a legfőbb tudnivalók a magyar netezők egyre növekvő külföldi online vásárlásairól.
Külföldi kereskedőkkel erősítene a Yandex a Sberbank tőkéjéből
-
A legnagyobb orosz online piactér óriási fejlődés és jelentős mértékű növekedés előtt áll, ami egy új, és komoly vásárlóerővel rendelkező piacot tesz könnyen elérhetővé a külföldi kereskedők számára.
Orosz e-kereskedelem: 22 százalékos növekedés
-
Az orosz e-kereskedelmi szektor 2017 első félévében mintegy 7,2 milliárd euróra rúgott, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 22 százalékos (!) növekedést jelent.