Skip to content

Európai Bizottság

stop_amazon_krea02
-
Az Egyesült Államok versenyhatósága után az Európai Bizottság is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy korlátozza-e a B2B piaci versenyt, hogy az Amazon felvásárolja az iRobotot. A briteknél ez a vizsgálat már lezárul.
Az EU eltörölné a behozatali vámokra vonatkozó 150 eurós határt
-
Az Európai Bizottság a jövőben a 150 euró alatt vámmentesen behozható árukkal kapcsolatos kedvezményeket is megszüntetné, ahogy korábban eltörölte a külföldről, leginkább Kínából érkező áruk áfamentességét.
Az e-kereskedők egységes áfaszabályozást szeretnének az EU-ban
-
December 8-án közzétette az Európai Bizottság a digitális áfára vonatkozó javaslatot. A javaslat oka a tech cégek fejlődése és a korszerűsítés: egy frissített áfarendszer létrehozása.
Fejet hajt az Amazon az Európai Bizottság akarata előtt
-
Végleges megállapodást kötött az Amazon uniós trösztellenes vizsgálatok lezárásáról - írja a Financial Times. A lap szerint az e-kereskedelmi óriás azt is vállalta, hogy növeli a riválisok termékeinek láthatóságát.
Fejet hajt az Amazon az Európai Bizottság akarata előtt
-
Szép büntetésre számíthat az amerikai e-kereskedő óriás, ha az uniós hivatal bizonyítja a felhozott vádakat.
Az EU felveszi a harcot a csomagolási hulladékkal
-
Termékbiztonsággal kapcsolatos új Európai Uniós díjat vezet be idén az Európai Bizottság, amelyre két kategóriában lehet nevezni.
Az eco 6 pontos követeléslistát nyújt be az új német EU-elnökségnek
-
Az Európai Unió új, egységes szabályozási környezettel kedvezőbb feltételeket kíván biztosítani a piactereken, termékösszehasonlító oldalakon megjelenő vállalkozások számára.
Az EU és a Német Versenyhivatal is vizsgálja az Amazon németországi üzleti gyakorlatát
-
A német e-kereskedelmi piac óriása külsős partnerei szerint sorozatosan visszaél monopol helyzetével. A bejelentések kapcsán indított vizsgálatot a Szövetségi Versenyhivatal.