Chronopost elnevezésű leányvállalatán keresztül hamarosan vasárnapi csomagkézbesítéssel áll ügyfelei rendelkezésére a La Poste francia postaszolgálat. A cég csak vállalatoktól érkező küldemények esetén nyújtja a szolgáltatást, lakossági ügyfelek részére az nem lesz elérhető.

A vasárnapi kézbesítés kifejezetten az e-kereskedőket (és rajtuk keresztül persze az online vásárlókat) célozza meg. A szolgáltatás szeptember közepén indul, miután egy éven keresztül tesztelték a Cdiscount webáruháznál.

Nem ez az első eset, hogy a La Poste vasárnap is szállít: a 2015-ös karácsonyi szezonban ideiglenes jelleggel már több városban is élhettek a lehetőséggel a cég partnerei, továbbá a posta DPD UK nevű leányvállalata révén az Egyesült Királyságban már elérhető a szolgáltatás.

A francia postaszolgálat új terméke a piaci viszonyok ismeretében logikus üzleti lépés. Franciaországban az e-kereskedelmi szektor folyamatos erőteljes növekedést mutat. 2016-ban a szegmens értéke mintegy 72 milliárd euró volt, a piac pedig 15 százalékos növekedést ért el az utóbbi két évben.