Tartalommarketing ötletek tavaszra

Tartalommarketing ötletek tavaszra

A tavasz a megújulás időszaka, és ebből fakadóan valóságos aranybányája a különféle témáknak, amiről tartalmat gyárthatunk. Az persze sosem árt, ha a választott témáink valamilyen módon kapcsolódnak a tevékenységünkhöz, illetve a termékekhez és szolgáltatásokhoz, amiket kínálunk.

Szezonnyitó tennivalók

A tél vége ritka módon hideg volt az idén, de az időjósok szerint már csak napok kérdése, és érkezik a tavasz. Akkor pedig mindannyian új lendülettel készülünk fel a melegebb időszakra. Tartalommarketing szempontból ez remek alkalmat ad arra, hogy tennivaló listákat készítsünk, illetve tippeket adjunk, mit, hogyan és mivel célszerű csinálni.

Először is rengeteg tennivaló akad a lakás, ház, a nyaraló körül. Ilyen lehet a nagytakarítás, festés, növények ültetése és gondozása. Sok hasznos információval szolgálhatunk a javasolt eszközöktől és módszerektől kezdve a különféle növényeken át a mesterembereket kínáló weboldalakig.

Miután a lakókörnyezetünket rendbe raktuk, mi magunk következünk. Az új szezonhoz új külső dukál: aktuális ruhák, cipők, frizurák, sminkek témájáról szintén számos tartalom gyártható, ráadásul célközönségenként más-más fókusszal: elég, ha a szinglik és a családosok eltérő életmódjára és igényeire gondolunk.

Hasonlóan nagy téma az autónk felkészítése, hiszen a szezonváltás itt is szükség van, téli/nyári gumik váltásától kezdve az ablakmosó folyadék cseréjén át egy alapos külső-belső tisztításig, illetve a kocsi műszaki állapotának felméréséig. Sosem át felhívni rá az autósok figyelmét, hogy tél során a járműre rakódott sós, koszos hólé milyen károkat okozhat.

Az biztos, hogy az év melegebbik felében sokkal több időt fogunk kint tölteni a szabadban, legyen szó könnyedebb mozgásról, kirándulásról, vagy éppen komolyabb sportról. Mindehhez rengeteg tippet adhatunk: ajánlhatunk túraútvonalakat, felszerelést, javasolhatunk kipróbálandó sportokat, edzéstervet, bevált helyszíneket, aktuális programokat. Ne feledjük, hogy egy tartalom csakis akkor működik, ha érdekes, hasznos a fogyasztója számára, ezért célszerű tekintettel lenni rá, hogy éppen fiataloknak, időseknek, kisgyerekeseknek vagy kutyásoknak ajánlunk valamit.

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy ilyenkor sokan fogyni szeretnének, amire egyrészt alkalmas a fent már említett mozgás, de az étkezés terén is adhatunk tanácsokat.

Sokan már a március 15-i hosszú hétvégén, vagy a hónap végén kezdődő tavaszi szünetben elutaznak, mások pedig felkészülnek a nyárra, például utak foglalásával vagy felszerelések megvásárlásával, a bőröndöktől kezdve a sátrakig. Ezért az utazás, mint téma mindenképpen aktuális: például gyárthatunk tartalmat úticélokról, továbbá arról, hogy mi mindenre figyeljünk, illetve miket szerezzünk be az előkészületek során.

Közelgő ünnepek

A tavaszi ünnepek sorát március 8-án a nőnap nyitja. Húsvét vasárnap idén április 1-re esik, anyák napja május 6-án, gyereknap pedig május 27-én lesz.

Adja magát, hogy ilyenkor ajándékozási tippekkel szolgáljunk – feltéve, ha van érdekes javaslatunk, ami túlmutat a virág-édesség-játék triumvirátuson. Húsvét alkalmából például biztosan érdemes foglalkozni a kisállatok témájával, mivel ilyenkor szokás nyuszit, csibét ajándékozni, de akadnak, akik a kiskutyát is ilyenkor szerzik be. A leendő tulajdonosok figyelmét mindenképp érdemes felhívni az állattartással járó felelősségre, tennivalókra, és persze hasznos tippeket is nyújthatunk nekik.

Ha hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter
mm
Juhász György

A Kosárérték főszerkesztője, a Tartalomgyár egyik alapítója. Húsz évet dolgozott médiában, többek között az Origo.hu főszerkesztő-helyetteseként és a Ringier Kiadó online divíziójának vezetőjeként.

Üzenet a szerzőnek

Kérdésed van?
Hozzászólnál?

Vedd fel a kapcsolatot a szerzővel, várjuk az üzenetedet!