Nem kell többé aggódnia azoknak, akik nagy értékű karórát vásárolnának online. Az eBay most már Európában is elérhető hitelesítési programja teljes biztonságot nyújt, és eredetiségi kétely esetén pénzvisszafizetési garanciát is ad.

Miután az eBay e-kereskedelmi szupervállalat szeptember elején az Egyesült Államokban a luxuskarórákra is kiterjesztette az először 2017-ben a prémium kézitáskáknál bevezetett hitelesítési programját, alig két hét csúszással már Németországban is elérhetővé tette azt. A németül eBay-Echtheitscheck néven futó programban több ezer, nagyjából 5000 és 50 000 euró közötti vételárú karóra között válogathatnak a vásárlók. Olyan márkákról van szó többek között, mint a Rolex, Patek Philippe, Omega, Audemars Piguet, Breitling és Panerai.

Az eBay-Echtheitscheck garantálja a vásárlók számára, hogy a megvásárolt termék eredeti, új és kifogástalan, így biztonságos vásárlást tesz lehetővé. Mindezt az eladókon túl maga az eBay vállalatcsoport is szavatolja.

Garantáltan eredeti állapotú időmérők

A szolgáltatásban nemcsak azt szavatolja a piactér, hogy a megvásárolt Rolex valóban a svájci manufaktúra terméke, nem pedig jó minőségű hamisítvány. A termékvizsgálat arra is kitér, hogy a karóra valóban abban az eredeti állapotban van-e, ahogyan azt gyártója a piacra dobta. Ez azért fontos, mert a hitelesítés használt, antik és új termékekre is kiterjed. Vagyis amennyiben az órán eredeti alkatrészekkel történő javításon vagy felújításon kívül bármilyen más módosítást hajtottak végre, nem minősül eredeti állapotúnak és nem kaphat tanúsítványt a programban.

Akár ezt a 165 millió forintos karórát is bátran megrendelhetnénk, garantáltan eredeti, csak sajnos Magyarországra nem szállítják ki.

Kételyek vásárlás után? Visszafizetik a teljes vételárat!

Ha a vevőben az adott luxuskaróra megvásárlása és annak kézbesítése után mégis kétség merül fel a termék eredetiségét illetően, független szakértő bevonását kérheti. Ha ez a harmadik fél nem tudja minden kétséget kizáróan igazolni az áru kifogástalanságát, az eBay garantálja a vásárló részére a teljes vételár visszatérítését.

A szolgáltatás Németországban egyelőre csak a nagyértékű időmérők vásárlásakor elérhető, míg az USÁ-ban a prémium minőségű táskák esetében is működik. Az eBay Európában és Amerikában is tervezi a tanúsítványprogram további bővítését.