Az Amazon újabb 12 repülőgép lízingelésével immár 80-nál is több gépet üzemeltet saját flottájában. A tucatnyi átalakított Boeing 767-300 típusú gépet ezúttal is az Air Transport Services Group (ATSG) biztosítja a Jeff Bezos által alapított cég számára.

A 2016-ban létrehozott Amazon Air már használatba is vette az első gépet, a további 11 darabot pedig 2021 végére szállítja majd a lízingcég. A fejlesztés leginkább annak a tapasztalatnak köszönhető – mint azt a cég is kiemelte – hogy a koronavírus-járvány okozta károk enyhítéséhez leginkább hozzájáruló logisztikai bravúrokat saját flottájának köszönhetően sikerült végrehajtania, így a világ legnagyobb e-kereskedelmi cége 2020 első felében kulcsszerepet töltött be az amerikai piacon, és remekül vizsgázott a kór elleni védekezésben is.

Amazon Air

A kép forrása: GettyImages

“Az Amazon Air kulcsfontosságú szerepe tölt be abban, hogy időben ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket. A flottának köszönhetően mind a jelenlegi, mind a jövőbeni hasonló helyzetekre fel vagyunk készülve.” Sarah Rhoads, az Amazon Global Air vezetője a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón hozzátette: “Azokban az időkben, amikor számos ügyfelünk rá van kényszerülve az otthonról történő vásárlásra, rendkívül fontos az őket kiszolgáló hálózat bővítése. Így tudjuk garantálni a széles választékot és a megfelelő szállítási időket.”

Az Amazon a repülőgéppark fenntartása mellett komoly pénzeket fektet a flottát kiszolgáló földi állomások üzemeltetésére is. Egy új regionális repülőtéri kiszolgáló egység fejlesztésébe is belekezdtek a Florida Lakeland Linder Nemzetközi Repülőtéren, melyet még az idén be szeretnének fejezni, valamint jövőre a San Bernardino Nemzetközi Repülőtéren, Cincinnatiban terveznek hasonló fejlesztéseket.