Skip to content

online piactér

b2b-advertisements
-
A figyelemfelkeltés mintha nem működne túl jól a B2B marketing világában. De miért nem sikerül az egyik vállalatnak a másik figyelmét felkeltenie? Két buktató, három válasz és négy felkiáltójel a megoldás.
Gerő Viktor: most jön el igazán a mi időnk
-
A Meska kívül-belül átalakult, sőt: Romániában is megjelent. A csendesen kezdett expanzióról és a kézműves piactérben rejlő lehetőségekről kérdeztük a cég régi-új társtulajdonosát.
ekerakadémia002
-
Az idei nyári szezon egyik legnagyobb figyelmet generáló bejelentése Várkonyi Balázshoz kötődik. Az eMAG-ból való kiszállásról, és a Vatera illetve a Jófogás további sorsáról is kérdeztük az Extreme Digital egykori társalapítóját.
piacterek_krea01
-
A friss piactéri rangsorokból kiderül, hogy a leginkább szubjektív benyomások döntenek arról, kinek melyik piactér a legjobb. Az biztos, hogy a B2B-szolgáltatók már őrült nagy versenyben igyekeznek a lehető legtöbbet, a lehető legegyszerűbben kínálni ügyfeleiknek.
bogel_gyorgy_002
-
A magyar online piac nyitott, egyre-másra jelennek meg a külföldi tulajdonú cégek. A hazai e-kereskedelmi vállalkozások a saját bőrükön érzik, hogy az eddigi hozzáállásukon változtatni kell. A miértekről és a hogyanokról is kérdeztük az Ecommerce Hungary Egyesület elnökét.
marketplace
-
Sokan preferálják az olyan gyűjtő felületeket, mint az Amazon és az Ebay (illetve a Németországban népszerű Otto és a Kaufland), de az Idealo ár-összehasonlító vizsgálatának eredménye több, mint elgondolkodtató.
vatera_cover3
-
Kiválik a Vatera az eMAG-ból, és tovább erősíti fókuszát a helyi e-kereskedelemben. Az irányítását Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula veszi át.
Így ösztönzik a hálózati hatások az e-kereskedelem növekedését
-
Ha ügyesen használják ki a piacterek a hálózati hatást, komoly előnyre tehetnek szert a versenytársakkal szemben: minél több a felhasználó, annál értékesebb a platform és annál több előny biztosítható számukra.
Új Marketplace programokkal támogatja a hazai kereskedőket az eMAG
-
Az eMAG Marketplace partnerei számára rendezett Sellers’ Day-en három nagyszabású program indulását is bejelentette.
A márkák szerint Európában nem fenntartható a piacterekre hagyatkozni
-
A mostani 5-8 százalékról 20-30 százalék közé növelné direkt online értékesítési arányát a legtöbb európai márka, hogy megszabaduljanak a piacterektől való függéstől.