Minden webáruház különböző követelményekkel szembesül az ár-összehasonlító oldalak, piacterek, közösségi hálózatok és egyéb hirdetési platformok részéről, amelyeken keresztül értékesít. Ahhoz, hogy termékek megfelelően jelenjenek meg, a termékinformációkat egy termékfeeden keresztül kell elküldeni a hirdetési csatornáknak. Ehhez nyújt hatékony segítséget a Mergado automatikus feedkezelő eszköze.

A termékfeedek kezelése igen komoly feladat: olykor többet foglalkozunk vele, mint amennyit magával az üzlettel szeretnénk. De természetesen erre is létezik megoldás, ez pedig nem más, mint a termékadatok különböző felületeken történő megjelenésének egy helyen történő menedzselése, és a folyamatok automatizációja.

A cseh fejlesztésű Mergado egy olyan online feedkezelő rendszer, amelynek segítségével több mint 600 hirdetési portálra készíthetünk termékfeedeket, egyetlen helyen. Legyen szó bármilyen PPC rendszerről, ár-összehasonlító vagy keresőoldalról, a Mergado által támogatott felületeken szinte teljesen automatizálható a folyamat: egyetlen helyen, akár pár kattintással létrehozhatjuk az adott platformnak megfelelő feedet.

A Mergado tehát nem más, mint egy sajátos adatkezelő rendszer, amelynek elsajátítása – mint minden redszer esetén – igényel némi elkötelezettséget a felhasználó részéről, de egy kis idő után bárkinek lehetőséget nyújt, hogy kijavíthassa a nem megfelelő termékfeed hibáit. Legyen szó akár a Google Shoppingról, a Facebookról vagy az Instagramról, akár az Árukereső vagy Árgép felületéről, ezek mindegyike sajátos specifikációval rendelkezik, amelyeknek követése elengedhetetlen ahhoz, hogy az adott felületen hatékonyan jelenjünk meg termékeinkkel.

A termékek megfelelő kategorizálásával, a hiányos termékadatok pótlásával és leginkább keresett termékek megtalálásával a Mergado jelentősen megnövelheti az e-kereskedők marketingteljesítményét. Egyetlen gombnyomással ellenőrizhető, hogy az adott termékfeed megfelel-e egy platform követelményeinek a Mergado audit segítségével, amely felméri a feed hibáit és hiányosságait – mindezt ingyenesen.

A Mergado egyben jelentősen kiküszöböli a fejlesztőkkel való kapcsolattartást is, mert az optimalizált feed jelentős terhet vesz le a webshop kivitelezőinek a válláról. Nem szükséges minden IT beszállítónak teljes hozzáférést adni a webáruházunk adatbázisaihoz, mert a felületen keresztül könnyedén módosíthatjuk az általunk megjeleníteni kívánt termékfeedeket. Ezzel a rendszerrel kedvező áron, fejlesztők bevonása nélkül kezelhetőek a harmadik félnél megjelenő portfoliók.

Nincsenek rejtett költségek: transzparens árjegyzék szerint, akár ügynökségek számára is kínálnak automatizációs megoldásokat, akik egy fiók alól akár egyszerre több ügyfél termékfeedjét is egyszerűen kezelhetik a felületen keresztül. A már meglévő feedünket pedig külső forrásból nyert adatokkal, pl.: Google Analytics-ből származó funnelek, forgalmi adatok bevonásával tovább optimalizálhatjuk.

A Mergado nem árul zsákbamacskát, hiszen a jelenleg is 6000 aktív felhasználóval rendelkező rendszer hatékonyságát egy 30 napos, ingyenes próbaidőszak során bárki kötöttségek nélkül, ingyen kipróbálhatja. A próbaverzió felhasználói egy ingyenes támogató hívás keretein belül megismerkedhetnek a kezdeti beállításokkal, és jogosultak korlátlan idejű, magyar nyelvű terméktámogatásra is.

Ha pedig e-kereskedőként nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy szükségünk van a Mergado szolgáltatásaira, a regisztráció előtt egy feed audit futtatásával akár ezt is ellenőrizhetjük.

(Támogatott tartalom)