A webáruház-indítás talán még sosem volt ennyire egyszerű. Röviden összefoglaltuk, melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes átgondolnod, mielőtt belevágsz az online értékesítésbe.

Az újévi fogadalmak mindenkinek nagy lendületet és motivációt adnak a jövőt illetően, legyen szó munkahely váltásról vagy akár egy új hobbiról.

Ugyanakkor akár miért ne ötvözhetnéd ezt a kettőt? Biztosak vagyunk benne, hogy te is elképzelted már, hogy mi lenne, ha azzal foglalkoznál, amit a legjobban szeretsz csinálni.

Az egyik legjobb vállalkozási forma, amellyel úgy kereshetsz bevételt, hogy közben akár a hobbidhoz, életstílusodhoz kapcsolódó tevékenységet űzhetsz, nem más, mint egy webáruház indítása. Az ekerstat.hu statisztikái alapján az e-kereskedelem továbbra is az egyik legjövedelmezőbb iparágnak számít.

Köszönhetően a bérelhető webáruházrendszereknek, manapság egy webshop létrehozása mindössze pár percet vesz igénybe, néhány hét alatt pedig kulcsrakész webáruházat építhetsz fel.

Ugyanakkor érdemes teljes képet kapnod a legfontosabb webáruház indítással kapcsolatos tudnivalókról.

1. Mit értékesíts webáruházadban?

Első és legfontosabb lépésként gondold végig, hogy mit érdemes online értékesíteni, vizsgáld meg, hogy az ötleted mennyire fizetőképes a piacon, érdemes akár a konkurens webáruházakat is megvizsgálnod. Amennyiben még nincs termékötleted, keress utána, hogy melyek a legjövedelmezőbb webshop ötletek.

Végezz alapos kutatást a témában, ebben nagy segítségedre lehet a keresőóriás számos szolgáltatása (pl. Google Trends), vagy a közösségi média csatornái. (Facebook,Instagram, TikTok, Pinterest)

Ha már van elképzelésed arról, hogy mit is szeretnél árulni online, érdemes az alábbi 3 kérdést feltenni magadban:

  • Mekkora rá a vásárlói igény?
  • Mennyire költséges az elindulás?
  • Egyszerűen értékesíthető? (Azaz online is átadható minden információ a termékről.)
  • Elég profitot tudsz termelni vele?

Ezáltal lényegesen komplexebb képet kaphatsz a termékkörről.

2. Hogyan válassz webáruházrendszert?

A következő fontos lépés, amelyet át kell gondolnod, hogy milyen rendszerre van szükséged, amely minden igényedet lefedi.

Az online értékesítésre az alábbi lehetőségeid vannak:

Egyedi fejlesztésű webáruházrendszerek

Amennyiben nagyon egyedi igényeid vannak a webáruház felépítését és működését illetően, akkor az egyedi fejlesztés a javaslott, ugyanakkor érdemes tisztában lenned vele, hogy ez a legköltségesebb megoldás.

Bérelhető webáruházrendszerek

Egy kezdő e-kereskedő részére a webáruház bérlés a legnépszerűbb választás, hiszen egy komplett rendszert kapsz kulcsrakészen, te pedig koncentrálhatsz a vállalkozásod üzleti fejlesztésére és az értékesítésre.

A Shoprenter, Magyarország vezető bérelhető webáruház rendszere egy olyan ökoszisztémára épül, amelyben teljes körű támogatást nyújtanak a webáruház elindulásától kezdődően, a növekedésen keresztül egészen a piacvezető válásig.

Emellett bármilyen problémába is ütközöl, kiemelkedő ügyfélkapcsolati támogatást kapsz, amely nemcsak a hétköznapokon megjelölt időszakban elérhető, hanem hétvégén és kiemelt ünnepi időszakokban is

Hagyományos webshopmotorok, webáruházrendszerek

Habár a hagyományos webshopmotorokkal megfizethetőbb az elindulás, egyedi megoldás esetén szükség van fejlesztői tudásra, amely magas költségeket eredményezhet. A nyílt forráskód miatt pedig könnyen támadható válik a hackerek által a webáruház.

Online piacterek

Webáruház-tulajdonosként lehetőségünk van megjelenni olyan platformon is, ahol más szolgáltatók termékeivel együtt értékesíthetünk. Ez a felület kiegészítő értékesítési csatornaként szokott jól működni már meglévő webshop mellett, de induló webshopoknak is jó lehetőség ahhoz, hogy értékesítsék a termékeiket.

3. Hogyan tovább?

A webáruház indításnak természetesen megvannak a maga lépcsőfokai, így érdemes egy keretrendszerben gondolkoznod és lépésről-lépésre haladnod.

Ebben nagy segítségedre lehet a Shoprenter által megrendezett Webáruház Indítás az Alapoktól (WEBINDA) rendezvény, amelyen egy egész napon keresztül intenzív tudást tehetsz szert az e-kereskedelem legtapasztaltabb szakértőitől.

A Shoprenter a tudásátadás mellett egy különleges kedvezménnyel is támogat téged elindulásban, hiszen 2023.01.31-ig 50% kedvezménnyel indíthatod el a webshopodat.

Hogy tudod leadni a megrendelést?

  1. Indítsd el ingyenesen a próbaboltodat ide kattintva.
  2. Add le rendelésedet a kívánt csomagra ide kattintva.

Fedezd fel az e-kereskedelemben rejlő lehetőségeket és valósítsd meg vállalkozói önmagadat!

(Támogatott tartalom)