A WordPress manapság igazán nagy népszerűségnek örvend, népszerűsége az egyszerűségében és kiterjedt felhasználhatóságában rejlik. Azonban ez minden? Létrehozol egy WordPress alapú weboldalt és minden tökéletesen fog működni? Habár ez a szoftver valóban kiváló választás, itt is közbeszólhatnak külső tényezők.

Ilyen külső faktor lehet például az, hogy milyen webhoszting szolgáltatást veszel igénybe. Olvass tovább, hogy többet tudj meg a tárhelyszolgáltatás fontosságáról.

Hogyan válassz hoszting szolgáltatást?

Amikor egy WordPress alapú weboldalt szeretnél létrehozni az első dolog, aminek eszedbe kell jutnia az, hogy mi lesz a weboldal célja. Egy webáruházat szeretnél létrehozni vagy egy egyszerűbb blog felületet?

Egyszerű, de mégis kritikus kérdés, hiszen ez fogja meghatározni azt, hogy az adott szolgáltatónál milyen csomagot vegyél igénybe. Egy webáruház esetén több fájlt fogsz használni, tehát több aloldalad lesz, több képet fogsz használni, vagy nagyobb mennyiségű szöveget fogsz megjeleníteni. Ilyen esetben érdemesebb nagyobb csomagot választanod, amely elég nagy méretű tárhelyet biztosít.

Egy másik fontos szempont a webhoszting szolgáltatások keresésénél az SSL tanúsítvány megszerzése. Az SSL tanúsítvány nélkül a weboldaladat „nem biztonságosnak” fogják bélyegezni.

Mindig olyan szolgáltatót válassz, amely biztosítja a biztonságos minősítést!
Az utolsó szempont, amit említeni fogunk, hogy mindig gondolj a jövőre. Válassz olyan webhoszting szolgáltatást, amely biztosítja a tárhelybővítés lehetőségét. Ki tudja mekkorára nő a weboldalad pár év alatt!

 

Forrás: https://www.freepik.com/

Fektess nagy hangsúlyt a kiválasztásra

A szolgáltatás kiválasztására mindig szánj elegendő időt! Mindig nézd meg minél több szolgáltató ajánlatát! Ez azért fontos, mert ha rosszul választasz, akkor ez a weboldalad romlásához vezethet. Mit értünk ez alatt?

Hogyha a WordPress alapú weboldalad már több aloldalt tartalmaz, akkor nyilvánvalóan nagyobb tárhelyre is lesz szükséged. Ugyanez a helyzet akkor, ha például kibővíted a termékkínálatodat.

Több termék, több funkció, több tartalom – mindez nagyobb tárhelyet igényel. Ha a weboldalad kinőtte az eredeti tárhely méretét, akkor az a weboldal betöltési idején fog meglátszódni. Ilyenkor szinte minden esetben lassan fog betölteni a weboldalad. A lassú betöltési idő pedig a vásárlók lemorzsolódását jelentheti. Ezt te sem akarod igaz?

Ugyanez a helyzet mutatkozhat akkor, hogy ha a tárhelyed és a domained nem egy szolgáltatónál van. Ennek az oka az, hogy az információknak és az egyes parancsoknak a két szolgáltató között kell áramolnia, mielőtt a látogatód képernyőjén megjelenik a weboldalad.

Térjünk el kicsit a szolgáltatóktól, és beszéljünk a marketingről! Bizony, a szolgáltató kiválasztásánál is figyelembe kell venned a marketing első alapvető lépését, a célpiac választását.

Gondolj bele, hogy kik fogják látogatni a webáruházadat, kiknek szánod a termékeidet vagy tartalmaidat? Hogyha a magyar piacra szánod ezeket, akkor érdemes magyar szolgáltatót választanod. Ez azért fontos, mert hogyha egy külföldi szolgáltatónál tárolod az adataidat akkor minden egyes megnyitásnál a tartalomnak meg kell tennie ezt az utat. Ez nagy hatással lehet a weboldalad betöltési sebességére.

 

Forrás: https://www.freepik.com/

A WordPress buktatói

Hiába ingyenes és alapjába véve jól használható szoftver a WordPress, bizony ennek is vannak buktatói.

Biztonság

Mivel egy nyílt forráskódú platformról beszélünk, így az első „fekete folt” a biztonság. A WordPressre pofonegyszerű vírust írni, így több ezer WordPress alapú weboldalban tehetnek kárt egy másodperc alatt.

Marketing

A szoftver SEO szempontból hagy maga után némi kívánnivalót. Van néhány modul, amely optimalizált weboldallal kecsegtet, azonban ez a valóságban nem mindig történik meg. Emellett a Google sem díjazza gyakran a kilométeres WordPress kódolást.

Szolgáltatók

Sok webhoszting szolgáltató ma már nem fogad WordPress alapú weboldalakat. Ennek az oka a fentebb említett könnyű támadhatóság és a nyílt forráskód, hiszen egy esetleges vírus a szolgáltatót is veszélyeztetheti.