A BigCommerce tavaly év végén jelentette be, hogy az e-kereskedelmi tevékenységet támogató megoldásait integrálja a WordPress-be. Ennek eredményeképpen rengeteg WordPress-felhasználó számára válik könnyebbé egy webshop üzemeltetése: a két felület szolgáltatásainak és megoldásainak integrációjával ugyanis egy teljesen személyre szabható felület jön létre, ami hatékonyan támogatja az üzleti növekedést.

Az egyszerűen kezelhető, széles körű felhasználói élményt nyújtani képes WordPress-környezet és a BigCommerce élen járó, a gyorsan növekvő és már befutott üzleteknek szánt e-kereskedelmi megoldásainak egyesítésével a kiskereskedők könnyen szintet léphetnek.

A webshop-tulajdonosok számára elérhetővé válik többek között az egyszerűsített csatornakezelés, a több weboldalt összekapcsolni képes egységes kezelőfelület, több száz e-kereskedelmi applikáció, valamint a folyamatosan rendelkezésre álló professzionális ügyfélszolgálat. Emellett hozzá lehet férni olyan, már ismert, beágyazható BigCommerce-szolgáltatásokhoz, mint a kosár, a pénztár vagy a fiókkezelés. Biztosított továbbá a széles körű promóciós lehetőség, és a több, mint 65 féle fizetési megoldás, mégpedig közvetlenül a kereskedő domainje alatt.

A BigCommerce for WordPress legfőbb előnye a kereskedők számára a funkcionalitás és az egyszerűség együttese lehet: úgy férhetnek hozzá piacvezető e-kereskedelmi megoldásokhoz, hogy közben az új funkciók a felépített tartalmat nem érintik, azt nem kell megváltoztatni, hanem ahhoz kapcsolhatók, miközben a felhasználói élményt javítják. Az átláthatóbb és egyszerűbb kezelés szempontjából előnyös, hogy egyszerre több WordPress-oldal kezelhető egy BigCommerce-es kezelőfelületről.

A felhasználói élményt (és a vásárlások számát) növeli, hogy a teljesen beágyazott fizetési megoldások gyors és biztonságos lehetőséget jelentenek a vásárlóknak. A BigCommerce for WordPress támogatja a WordPress fejlesztését, a Gutenberg szerkesztőt, így a legújabb és leglátványosabb megjelenés mellett is használhatók az e-kereskedelmi funkciók. További nagy előnye az AMP-támogatás, amelynek köszönhetően a statikus és dinamikus elemek egyarán gyorsabban töltődnek be mobilon. Ez nemcsak a gyorsabb teljesítmény miatt fontos, hanem azért is, mert az AMP-oldalak előrébb jelennek meg a keresési listákban.

A BigCommerce már 10 éve van jelen a vezető e-kereskedelmi szoftverek fejlesztői között. A felhasználói platform többek között az eBay, az Amazon, a Facebook vagy az Instagram boltjaiba is beköthető, és természetesen saját weboldalon is használható – mostantól már a WordPress rendszerében is.

Jimmy Duvall, a BigCommerce vezető termékmenedzsere azzal érzékeltette a WordPress-be integrált platformjuk jelentőségét, hogy a világ weboldalainak megközelítőleg 30%-a fut a WordPress alatt, és e-kereskedők milliói használják a tartalomkezelőt saját kereskedelmi platformként webshopjuk üzemeltetéséhez. Sokak számára eddig probléma volt, hogy egy bizonyos növekedés után a rendelkezésre álló WordPress-bővítmények már nem voltak sem megfelelők, sem elegendők a számukra. Ilyen probléma mostantól nem lesz.

A BigCommerce megoldásainak elérhetővé válása után az e-kereskedők a megszokott WordPress-környezetben tudják folytatni a tevékenységüket, nem kell feladniuk az addig felépített fejlesztéseiket, hanem a bejáratott és szeretett platformon belül használhatják ki a BigCommerce vezető, teljes körű e-kereskedelmi megoldásainak minden előnyét.