A legnagyobb közösségi médiaportál Blueprint-programján belül újabb e-learning kurzusokat indított, amely nagyban segítheti a cég platformjainak felhasználóit a hatékonyabb marketingben.

A Facebook 2016-ban indította el a programot, amely a kezdőtől a profi szintig számos kurzussal próbálja edukálni mindazokat, akik gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni az online marketing világában – természetesen erős hangsúlyt helyezve a kék óriás saját felületeire. A kurzusok elvégzése után akár hivatalos tanúsítványunk is lehet: a Facebook Blueprint Certification megszerzésével a közösségimédia-csoportra szakosodott professzionális marketingszakemberré minősülhetünk.

Az új kurzusok a következő témákat ölelik fel:

  • A közösség meghatározása és létrehozása: online közösség felépítése, közösségi célok és közösségi irányelvek.
  • Közösségi stratégiák és folyamatok fejlesztése: tippek a közönség menedzsmentjéhez, a platformon való megjelenéshez, a márkaépítéshez, a csapatunk felépítéséhez és támogatásához, az erős partnerségek előmozdításához, valamint a hatékony operatív munkafolyamatokhoz.
  • Tartalmi döntések meghozatala egy közösség számára: releváns tartalom létrehozása, a trendek nyomon követése és célközpontú tevékenységek tervezése.
  • A közösség bevonása és moderálása: az új tagok beépülési folyamatának, a közösség működésének, a tagok közötti kapcsolatoknak, az elkötelezettség növelésének, a közösségi szabályoknak a megértése, valamint a válságok és konfliktusok biztonságos és átgondolt kezelése.
  • A sikeresség mérése és elemzése: a tartalom teljesítményének mérése, visszajelzés-gyűjtés, adatelemzés és fenntarthatóság.

Az egyes témák további leckékre vannak osztva, amely megkönnyíti a tanulást és az előrehaladásunk nyomon követését. A leckéknél láthatjuk azok nehézségi szintjét, és a feldolgozásukhoz szükséges időt, illetve belépve ismertetőt is találunk mindegyiknél, valamint egy rövid leírást arról, hogy miben fognak segíteni az ott leírt ismeretek, a végén pedig tesztelhetjük megszerzett tudásunkat.

Így válhatsz profi közösségimédia-szakemberré a FacebookkalUgyan az anyagok nehézségi szint szerint lettek kategorizálva, de minden leckében találhatunk olyan tippeket és információkat, amelyek akár profi markeingeseknek is hasznosak lehetnek.

A tananyag ingyenesen hozzáférhető, és a fentieken kívül további témákkal is bővülni fog a közeljövőben.