Skip to content

FinTech

thunes_krea01
-
A francia szlengben a pénz (thunes) a neve annak a már 900 millió dollárt érő startupnak, amely drasztikus változást hozhat a nemzetközi B2B pénzforgalomban.
PastPay BNPL
-
A PastPay egy olyan innovációt vezetett be elsőként a magyar piacon, amely mind a kereskedő, mind a vállalati vásárló részére számos előnnyel kecsegtet.
BNPL: Trójai faló vagy a vásárlás forradalma?
-
900 ezer eurós tőkebevonást tervez a svéd Klarna. A fintech cég első lendülete úgy tűnik, alábbhagyott némileg, ugyanis a Buy Now Pay Later piacvezetőjének értéke 30 százalékkal csökkent idén.
A FinTech már a részletfizetést is megújította
-
A “buy now pay later” az elmúlt hónapokban akkorát futott, hogy többek szerint nemcsak felboríthatja az eddig ismert vásárlási szokásainkat, hanem újfajta adósságcsapdába is küldheti a nem eléggé körültekintő vásárlókat.
A digitális fizetési szektor sötét oldala - a Wirecard tündöklése és bukása
-
Minden kereskedő rémálma, hogy a számlavezető bankja csődöt jelent, és a pénztartaléka egyik napról a másikra kámforrá válik. A német székhelyű Wirecard esetében pontosan ez történt idén nyáron.
Véget vet a blockchain a hűségpontoknak?
-
A blockchain segítségével a hűségpontokat egyre inkább felválthatják tehát a Kripto-tokenek. Vizsgáljuk meg, miért jó ez a felhasználóknak és a kereskedőknek!
A PayPal növeli az EU és Nagy-Britannia közötti pénzforgalmi jutalékát
-
Júniustól a PayPal elérhetővé tette minden ügyfelük számára saját, nyílt e-kereskedelmi platformját, amely eddig csak az óriáscégek kiváltsága volt.
Az EU felveszi a harcot a csomagolási hulladékkal
-
Az Európai Bizottság új szabályokat fogadott el az üzletekben bankkártyával és az online végrehajtott elektronikus fizetések biztonságosabbá tétele, és a felhasználók bizalmas pénzügyi adatainak védelme érdekében.