Skip to content

ÁFA

Már csak a hónap végéig igényelhető vissza a külföldi áfa
-
Magyarországon 2022. szeptember 30-a az a határidő, ameddig vissza lehet igényelni a 2021-ben külföldön fizetett áfát. Ezután a visszaigénylésre már nincs mód, előtte kell beadni a szükséges dokumentumokat.
Az e-kereskedők egységes áfaszabályozást szeretnének az EU-ban
-
A jelenleg érvényes áfaregisztrációs szabályok komoly veszteségeket okoznak azoknak az e-kereskedelmi vállalatoknak, amelyek a több országban is rendelkeznek raktárkészlettel.
Nem szívesen fizetnek többet a Kínából rendelt árukért a magyarok
-
Idén július 1-től egy uniós rendelet nyomán megszűnt a kis értékű import termékek áfamentessége, így minden, Európai Unión kívülről rendelt csomagra be kell fizetni a vámot, az áfát, valamint magának a vámkezelésnek a díját is. 
Európa
-
Július 1-jétől egyszerűsödnek az e-kereskedelemmel kapcsolatos áfaszabályok az EU-ban, ami az e-kereskedelem további élénkülését és a hazai export bővülését eredményezheti.
Jelentős változások az e-kereskedelem szabályozásában
-
2021-ben új alapokra helyezik az online értékesítés szabályozását az EU-ban, az unió teljes területén megváltoznak az e-kereskedelemmel kapcsolatos áfa- és vámszabályok. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
Már csak a hónap végéig igényelhető vissza a külföldi áfa
-
A tavalyi évben megszületett az egységes ÁFA kialakítását célzó terv első intézkedéscsomagja, és az Európai Bizottság azóta több javaslattal is jelentkezett.
Az e-kereskedők egységes áfaszabályozást szeretnének az EU-ban
-
Az új forgalmiadó-szabályozás megkönnyíti majd a más EU-országokba értékesítő e-kereskedők életét és számos visszaélésnek szab gátat.