Mit tehet a nagykereskedő, hogy felpörgesse a viszonteladói értékesítését és egyúttal magához is láncolja őket? Először is szolgáltat. Jól. Biztosítja a szakértelmet, az infrastruktúrát, az innovációt, hogy a partnerének csak egy dolga legyen: az értékesítés.

A nagykereskedő lényegesen több erőforrással rendelkezik. Van profi stábja, pénze és szakértelme a termékek és a szolgáltatások fejlesztéshez, a kiváló ügyfélélmény kialakításához. Azt a kényelmet tudja kínálni, hogy a viszonteladónak csak a saját vevőivel kelljen foglalkoznia.

Persze az is evidens választási lehetőség a nagykereskedő számára, hogy az értékesítési láncban a viszonteladóit megkerülve, kvázi versenytársként, közvetlen értékesítésbe is kezd akár nyíltan vagy akár burkoltan, egy másik brand mögé bújva. Mi most azokkal a gyártókkal vagy disztribútorokkal foglalkozunk, akik szoros kapcsolatot akarnak kialakítani a partnereikkel és elkötelezettek a viszonteladói értékesítés támogatásában.

Kontrollált értékesítés és biztos viszonteladói lojalitás

A leginnovatívabb nagykereskedők, mint például az irodaszereket értékesítő Corwell, vagy ügyfelünk, a reklámajándékok gyártásával foglalkozó Anda Present Group felismerték, hogy viszonteladói értékesítésük felpörgetésére és a partnereik égető problémáira a céljaikat szolgáló online értékesítési felület és ezzel a felesleges adminisztráció csökkentése kínálja a legjobb megoldást.

Ehhez természetesen szükség van egy jól működő, folyamatosan fejleszthető, stabil és megbízható, a B2B értékesítést jól kiszolgáló e-commerce keretrendszerre, hiszen a viszonteladói webáruházak ideális esetben az alapra épülnek.

A megvalósításra többféle megoldás is kínálkozik, mint a fent említett ShopWell, a különböző utazás portálok vagy a Virgo fejlesztette Cool-shop, a lényeg az, hogy a legjobb, ha a nagykereskedelmi rendszerbe integrált testreszabható kiskereskedelmi rendszert alakítunk ki, a viszonteladói értékesítés támogatására.

Kényeztesd el viszonteladóid, az üzlet meghálálja!

A multisite e-commerce platformok előnyei a nagykereskedők számára:

 • A termékportfólió minden adattal, leírással és megfelelő minőségű képpel feltöltve kerül a viszonteladói webshopba.
 • Kevesebb adminisztráció, több automatizmus.
 • Akár a készletkezelés, a számlázás és a szállítás is központilag kezelhető.
 • A nagykereskedő – amennyiben így állapodott meg a viszonteladóval –  hozzáférhet az anonim, rendszerezett végfelhasználói vásárlási adatokhoz, így ezek elemzése lényegesen gyorsabb és olcsóbb, mintha kutatásokat rendelne.
 • A nagykereskedőnek lényegesen nagyobb mozgástere nyílik a viszonteladói árazás kontrollálására, így a brandje védelmére is.

Felejtsd el a katalógust, adj saját webshopot viszonteladóidnak!

Nézzünk meg a viszonteladói oldalt is! Miért kihagyhatatlan lehetőség számukra egy központi webáruházból saját brandre szabható webshop kialakítása?

 • Megspórolhatók a webshop indítás költségei, a szakmai erőforrás igénye, vagy akár a központi raktárkészlettel való összekapcsolódás komplex problémái.
 • Hihetetlenül gyors: egy jó megoldással a viszonteladói webshop akár pár perc alatt, néhány lépésben elindítható.
 • A viszonteladói webshop egyes elemei, azaz a “kirakat” könnyedén testreszabható a saját márkát támogató design elemekkel.
 • A viszonteladó egyedi termékkört és árszabást alakíthat ki, akár az árazás támogatására a rendszerhez könnyen integrálható automatizációs megoldásokkal, mint amilyen például a PriceKit.
 • Egy általános fantázianév használatával nem szükséges egyedi domain neveket használni a webshopokhoz, vagy a nagykereskedő brandjét megismertetni a vásárlóval, a vásárlók kizárólag a viszonteladói márkával találkoznak.
 • A központi gyártást és a gyors szállítást támogatja az igényleadások standardizálása.
 • Az adott iparágra jellemző egyedi, komplex megoldást igénylő funkciók is átkerülnek a viszonteladói webshopba.
 • Az offline üzlet is profitál a professzionális online megjelenésből.

A vaskos nyomtatott termékkatalógusok leváltására az online katalógusok csak időleges megoldást jelentenek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfelek kényelmes, bármikor, bárhol jól használható, környezettudatos és teljeskörű online megoldást várnak el. Az Anda Present Group számára fejlesztett viszonteladói webshop megoldásunk segítségével alig néhány hét alatt több száz viszonteladó indította el online értékesítését.

(Támogatott tartalom)

Teljes körű e-commerce szolgáltatás

Értékesítésközpontú, testreszabott megoldások az üzleti stratégia kialakításától a komplex e-kereskedelmi rendszerek fejleszéséig és üzemeltetéséig. Ismerd meg a lehetőségeid, várjuk üzeneted!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.