Az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubaiban külön városrészt hoznak létre a koronavírus-járvány során hatalmas lendületet kapott online kereskedelmi szektor számára – számolt be erről cikkében a CNN

A szabadkereskedelmi zóna besorolású térség, amelyet nemes egyszerűséggel csak Dubai Commercitynek neveznek majd, számos kedvezménnyel és látványos újításokkal próbálja magához csalogatni a térség e-kereskedőit.

A kormány a Dubai Reptéri Szabadkereskedelmi Hatósággal (Dubai Airport Freezone Authority – DAFZA) és az ingatlankezelő Wasl céggel már meg is kezdte a mintegy 3,2 milliárd dirhamból (8,7 millió USD) megvalósítandó beruházás előkészítését. A reptérrel szomszédos, a tervek szerint több mint félmillió négyzetkilométernyi területen logisztikai központ, irodaházak és közösségi terek is épülnek majd.

Az Emirátusok területén található szabadkereskedelmi zónákhoz hasonlóan a Dubai Commercityben társasági- és jövedelemadó nélkül, valutakorlátozásoktól mentesen végezhetik majd a vállalkozók online kereskedelmi tevékenységüket. A gazdasági kedvezményeken és impozáns szolgáltatásokon túl a betelepülő vállalkozások teljesen AI-vezérelt raktárakból szolgálhatják majd ki vevőiket, bárhol is legyenek azok a világon.

Dubai Commercity
Kép forrása: Dubai Commercity

Mohammed al Zarooni, a DAFZA ügyvezetője a CNN-nek nyilatkozva elmondta: “A beruházást a térségben egyre nagyobbnak mutatkozó igény hívta életre, amelynek újabb lökést adott az ügyfeleik által is megtapasztalt e-kereskedelmi fellendülés és a jelek szerint minden készen áll arra, hogy a beruházás a terveknek megfelelően 2020 végére el is készülhessen.”

A 12 irodaház és 105 raktárépület mellett a közösségi klaszternek hívott területen a kereskedők kikapcsolódását számos egyéb szolgáltatással igyekeznek majd biztosítani. A komplexumban a munka utáni rekreációs tevékenységek kielégítésére wellnessközpont, művészeti galériák, kávézók és éttermek is helyet kapnak majd. Mindezeken felül laboratórium és konferenciaközpont is épül majd a városrésznyi beruházás helyszínén.